Pil sağlığının 6 ayda %95'e düşmesi fazla mı?

Asil Poyraz

Femtopat
Daha fazla  
5 Temmuz'da sıfır bir iPhone 15 Plus aldım. Bu 6 aylık süreçte telefonu yoğun bir şekilde kullanmama ve oldukça zorlamama rağmen pil sağlığım %95'e düştü ve döngü sayısı şu an 161. Sizce bu normal mi yoksa bir sorun olabilir mi? Diğer arkadaşlarımın bu kadar hızlı bir düşüş yaşadığını hiç görmemiştim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de öyle kullanıyorum şuan 117 döngüdeyim 99 sağlığı var.
siz hangi cihazı kullanıyorsunuz? benim telefonum 50 ya da 60 devirde 99 görmüştü galiba öyle hatırlıyorum 98 1 ay kaldı 97-96 arasında maks 1,5 hafta var 96 sonra 1 ay böyle sabit kaldı sonra yine düştü

Her gün hızlı şarjla en az 1 defa tam şarj ediyor olabilirsin. Hızlı şarj da batarya ömrünü olumsuz etkiliyor. Yaklaşık 3.5 yıldır 13 Pro kullanıyorum ve pil sağlığım %88, kablosuz şarj cihazıyla PC'de USB üstünden şarj ediyorum hızlı şarj gerekmedikçe. %20'nin altına düşürmüyorum ama her gün %100'e şarj ediyorum kablosuz şarjla.

Her gün hızlı şarjla en az 1 defa tam şarj ediyor olabilirsin. Hızlı şarj da batarya ömrünü olumsuz etkiliyor. Yaklaşık 3.5 yıldır 13 Pro kullanıyorum ve pil sağlığım %88, kablosuz şarj cihazıyla PC'de USB üstünden şarj ediyorum hızlı şarj gerekmedikçe.
Hocam onun yerine 5 volt 2.1 amper eski tip apple adaptörü ile şarj etseniz daha iyi olmaz mı?

Hocam onun yerine 5 volt 2.1 amper eski tip apple adaptörü ile şarj etseniz daha iyi olmaz mı?
Evde de işte de 2 ayrı kablosuz şarj aleti zaten MacBook ve bu PC'ye hep takılı durumda. Bilgisayarın yanına koyuyorum, işle ilgili olan aramaları da kulaklık üstünden hallediyorum. Orada durarak şarj oluyor işte, başka bir şeye gerek görmedim.

Evde de işte de 2 ayrı kablosuz şarj aleti zaten MacBook ve bu PC'ye hep takılı durumda. Bilgisayarın yanına koyuyorum, işle ilgili olan aramaları da kulaklık üstünden hallediyorum. Orada durarak şarj oluyor işte, başka bir şeye gerek görmedim.
Şarjın dolması çok uzun sürmez mi? Pil sağlığı açısından mantıklı olabilir ama diğer türlü biraz mantıksız. Keşke hızlı şarj, pili bu kadar yıpratmasaydı.

Şarjın dolması çok uzun sürmez mi? Pil sağlığı açısından mantıklı olabilir ama diğer türlü biraz mantıksız. Keşke hızlı şarj, pili bu kadar yıpratmasaydı.
bir arkadaşım benden daha kötü kullanıyor şarj da oynadığını bile gördüm ama 7 ayda sadece %99 düştü şans işi gerçekten

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı