Pil Şarj Olmuyor

Maestro.

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Çevirmen
Benim bilgisayar 5 aylık.Geçen Aralık 2013'ün sonunda almıştım.Pil dolunca şarjı çıkarır, %10 gibi olunca da şarja takardımHep böyle kullandım.Bugün bilgisayarda takılırken birden kapandı pc.Şarjı bitti, ısındı falan diye şarja taktım.Açtım.Pil ibaresinin orda "Pil Algınamadı" veya "Prize takılı, dolmuyor" yazıyor.Daha 5 aylık pc bu.Pilin bu kadar sürede bitmesi imkansız.Ne yapabilirim? Bazıları yazılımsal oalrak da halledilir diyor.Tavsiyelerini bekliyorum.

Benim bilgisayarım da da aynı sorun olmuştu. Teknik servise gönderdim pili değiştirip geri yolladılar 6 aydır sorun yok.

Pil şarjda iken yüksek voltaj gelmiş olabilir buda pilinde akmaya neden olma ihtimali (aşırı ısınma var ise) var pilin değişmesi gerekli.

Cihazın markası nedir ? Bataryayı ve adaptörü çıkarıp cihazın Power Tuşuna 40-45 Saniye basılı tututun statik elektrik var ise almış olursunuz.

Marka Exper Ultranote Q5V-5311. Bataryayı çıkarıp takacaktım ama altını açtığımda direk olarak bilgisayar parçaları ile karşılaştım.Sanırım pili en alta gömmüşler. Servise yollmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…