Pil Şarj Olmuyor

Maestro.

Kilopat
Katılım
26 Nisan 2014
Mesajlar
422
Çözümler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Çevirmen
Benim bilgisayar 5 aylık.Geçen Aralık 2013'ün sonunda almıştım.Pil dolunca şarjı çıkarır, %10 gibi olunca da şarja takardımHep böyle kullandım.Bugün bilgisayarda takılırken birden kapandı pc.Şarjı bitti, ısındı falan diye şarja taktım.Açtım.Pil ibaresinin orda "Pil Algınamadı" veya "Prize takılı, dolmuyor" yazıyor.Daha 5 aylık pc bu.Pilin bu kadar sürede bitmesi imkansız.Ne yapabilirim? Bazıları yazılımsal oalrak da halledilir diyor.Tavsiyelerini bekliyorum.
 
Pil şarjda iken yüksek voltaj gelmiş olabilir buda pilinde akmaya neden olma ihtimali (aşırı ısınma var ise) var pilin değişmesi gerekli.
 
Cihazın markası nedir ? Bataryayı ve adaptörü çıkarıp cihazın Power Tuşuna 40-45 Saniye basılı tututun statik elektrik var ise almış olursunuz.
 
Marka Exper Ultranote Q5V-5311. Bataryayı çıkarıp takacaktım ama altını açtığımda direk olarak bilgisayar parçaları ile karşılaştım.Sanırım pili en alta gömmüşler. Servise yollmayı düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı