Pil tasarrufu hangi durumlarda kullanılmalı?

EmreKocaer

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir telefon aldım da şarjının daha çok dayanmasını aynı zamanda telefona zarar verecek bir durum olmamasını istiyorum. Pil tasarrufunu hangi durumlarda açmalıyım? Sürekli açık kalması zararlı diye bir şeyler gördüm. Gece uyurken açmayı filan düşündüm. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de telefonun şarjı çok hızlı doluyor yetişemiyorum bazen şarjı 100% oluyor, bu durum zararlı bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yeni bir telefon aldım da şarjının daha çok dayanmasını aynı zamanda telefona zarar verecek bir durum olmamasını istiyorum. Pil tasarrufunu hangi durumlarda açmalıyım? Sürekli açık kalması zararlı diye bir şeyler gördüm. Gece uyurken açmayı filan düşündüm. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de telefonun şarjı çok hızlı doluyor yetişemiyorum bazen şarjı 100% oluyor, bu durum zararlı bir şey mi?

Evet, şarjını yüzde yüz yapmamaya dikkat edin pil ömrünü daha hızlı tüketiyor. Sürekli düşük güç modunda olmasında bir sakınca yok.

Sürekli şarjın %100 olması zararlı birşey. Her %100'lük döngü yırtılmaya yol açıyor. Oyüzden az sürede ve yüksek sıklıkla şarj edin. %20-%90 arasında tutun hep.

Pil tasarrufu şahsen 7/24 açık tutuyorum, pil ömrüm zayıf olduğu için ama sağlıklı bir telefonda lüzmu yok. Şart etme imkanınız olmadığı zaman açarsınız. Ayrıca Amoled ekranınız varsa siyah temada kullanmanız pil tüketimini azaltır.

Sürekli şarjın %100 olması zararlı birşey. Her %100'lük döngü yırtılmaya yol açıyor. Oyüzden az sürede ve yüksek sıklıkla şarj edin. %20-%90 arasında tutun hep.

Pil tasarrufu şahsen 7/24 açık tutuyorum, pil ömrüm zayıf olduğu için ama sağlıklı bir telefonda lüzmu yok. Şart etme imkanınız olmadığı zaman açarsınız. Ayrıca Amoled ekranınız varsa siyah temada kullanmanız pil tüketimini

Pil tasarrufu şahsen 7/24 açık tutuyorum, pil ömrüm zayıf olduğu için ama sağlıklı bir telefonda lüzmu yok. Şart etme imkanınız olmadığı zaman açarsınız. Ayrıca Amoled ekranınız varsa siyah temada kullanmanız pil tüketimini azaltır.
Siyah t

Pil tasarrufu şahsen 7/24 açık tutuyorum, pil ömrüm zayıf olduğu için ama sağlıklı bir telefonda lüzmu yok. Şart etme imkanınız olmadığı zaman açarsınız. Ayrıca Amoled ekranınız varsa siyah temada kullanmanız pil t

Siyah tema kullanıyorum ve genelde 99%da şarj aletini çıkarıyorum ara sıra 100% olabiliyor bunun bir sakıncası yoktur değil mi

Evet, şarjını yüzde yüz yapmamaya dikkat edin pil ömrünü daha hızlı tüketiyor. Sürekli düşük güç modunda olmasında bir sakınca yok.
99% olunca çıkarıyorum genelde fakat bazen 100% olabiliyor sakıncası var mıdır Ara sıra olmasinin

Siyah tema kullanıyorum ve genelde 99%da şarj aletini çıkarıyorum ara sıra 100% olabiliyor bunun bir sakıncası yoktur değil mi
O rakamı %90 civarına indirirseniz iyi olur genede. %99 ile %100 arasında fark olsada yırtılma olarak, olan oldu sonuçta. Bugüne kadar kaç mAh değeri kaybettiniz söylemesi imkansız ama bugünden itibaren dikkat ederseniz çok daha iyi olur.
Hızlı şarjınız çok hızlıysa ozaman sık sık ve 5'er, 10'ar dakikalarla şarj edin. Dahada hızlıysa dahada düşürün süreleri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı