Asosyallik nasıl aşılır?

Asosyal misiniz, sosyal fobiniz mi var? Orada bir ayrım yapılması lazım, sosyalleşmek size çok zor geliyorsa, insanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorsanız, o sıra kötü hisler yaşıyorsanız sosyal fobi. Ama bunlardan yana sorun yok, sadece yeterince sosyalleşecek alanınız yoksa, çevreniz yoksa bu durum farklı.

Eğer ki arkadaş nasıl edinirim diye soruyorsanız bence yüzme vb bir spora başlayın, yks hazırlanıyorsanız kütüphaneye gidin, orada insanlarla sosyalleşebilirsiniz.

Sosyal fobiniz varsa da destek almanızı tavsiye ederim.
Şuan dış görünüşüme özen gosteremedigim için kimseyle konuşamıyorum.

@zeynepeee Mesela sizi rahatsız eden şeyde ne tam olarak? İnsanlarla aynı ortamda olmak mı,size olan odak veya bakışlar mı, olumlu olumsuz sizin hakkında anlık düşünmeleri mi?
Kendiniz de tam olarak emin değilsiniz,eğer bir sorunu gidermek lazımsa neyin nasıl olduğunu kesinleştirmek lazım ilk

@zeynepeee mesela sizi rahatsız eden şeyde ne tam olarak? İnsanlarla aynı ortamda olmak mı, size olan odak veya bakışlar mı, olumlu olumsuz sizin hakkında anlık düşünmeleri mi?
Kendiniz de tam olarak emin değilsiniz, eğer bir sorunu gidermek lazımsa neyin nasıl olduğunu kesinleştirmek lazım ilk.

Bana olan odak ve bakışlar. Olumlu olumsuz benim hakkımda anlık düşünmeleri.

Devir rezil bir devir. Bizi dünyevi şeyler kurtarmayacak. Boş geliyor her şey. Kuran oku namaz kıl evinde.

İnsanlar umurumda değil. Onlar gibi olmadığım halde. Bu haldeyim işte.

@Net Fatihi Dediğiniz şeyler önemli ama tam bu soruna çözüm değil, buradaki sorun vesvese eskiden alimlerin çözümü farklı oluyordu buna.
@zeynepeee Tek şey söyleceğim biliyorum size de saçma gelebilir ama sinekten fil yapıyorsunuz.Sizinle şahsi bir sorun yaşamıyorsa insanlar zaten anlık birşey düşünüp unutuyor. Çözümü bence tamamen ehemmiyet vermeyi azaltmanız gerek. İlk önce insanların o kadar umursamadığını sizin de umursamamanız gerektiğini kabullenmeniz lazım. Sonra belirli sorunu olan insanların her zaman olacağını ve aslında sizin hakkınızda sizi her gördüğünde kötü düşünen birisinin varlığının o kadar da önemi olmadığını kabul etmek lazım.

@Net Fatihi Dediğiniz şeyler önemli ama tam bu soruna çözüm değil, buradaki sorun vesvese eskiden alimlerin çözümü farklı oluyordu buna.
@zeynepeee Tek şey söyleceğim biliyorum size de saçma gelebilir ama sinekten fil yapıyorsunuz.Sizinle şahsi bir sorun yaşamıyorsa insanlar zaten anlık birşey düşünüp unutuyor. Çözümü bence tamamen ehemmiyet vermeyi azaltmanız gerek. İlk önce insanların o kadar umursamadığını sizin de umursamamanız gerektiğini kabullenmeniz lazım. Sonra belirli sorunu olan insanların her zaman olacağını ve aslında sizin hakkınızda sizi her gördüğünde kötü düşünen birisinin varlığının o kadar da önemi olmadığını kabul etmek lazım.
Anladım.

Alimlerin yorumunu okuyacağım kitap var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı