Merhabalar. Birden heveslendim sadece birkaç konudan emin değilim. Pilot olmak için minimum 18 yaş ve lise mezunu yeterli diyorlar, böyle bir şey mümkün mü? Havayolu şirketleri lise mezunu pilotları alıyor mu? Yoksa 2 ya da 4 yıl üniversite okunursa daha mı avantajlı olur? İkincisiyse pilot olmak için eğitimden başka ne gerekli ve eğitim ücreti ne kadar?
Liseli pilot aşırı istisna. Üniversite okumadan pilot olmaya kalkarsanız ertesi sabah sokaklarda evsiz kalmış olarak uyanmanız an meselesi. 4 yıllık üniversite çok önemli.
Askeriye daha zor ilk önce girmek için 5 g kuvvetine dayanabilmem lazım.
Zaten sivil havacıların çoğu ordudan geliyor, yani anlayacağın orduya gitmek aşırı zor.
Yeğenim şu anda hava harp okulu'nda okuyor asteğmen olarak güzel yüksek bir puan alman gerek. Belirli kriterler ve elemeler var fiziksel ve sözlü mülakatlar kolay bir iş değil. Torpil de gerekli tabii.
Bunu bende biliyorum. Sorum sadece 18 yaşını doldurmuş, lise eğitimini tamamlamış ve belirli düzeyde ingilizce bilen kişiler uçuş eğitimini tamamladıktan sonra nerelerde çalışabilir ya da havayolu şirketleri alır mı anlamında. Ve bu eğitimin ortalama fiyatını merak ediyorum.
Pilot lisansı alabilmenin minimum şartı bu evet doğru. Fakat firmalar lise mezunu almıyor. Hatta 2 yıllık mezunu bile çok çok zor alım oluyor. 4 yıllık mezuniyet avantaj değil gereklilik gibi bir şey.