Pilot nasıl olunur?

MacTavish53

Picopat
Yer
İstanbul
Merhabalar. Birden heveslendim sadece birkaç konudan emin değilim. Pilot olmak için minimum 18 yaş ve lise mezunu yeterli diyorlar, böyle bir şey mümkün mü? Havayolu şirketleri lise mezunu pilotları alıyor mu? Yoksa 2 ya da 4 yıl üniversite okunursa daha mı avantajlı olur? İkincisiyse pilot olmak için eğitimden başka ne gerekli ve eğitim ücreti ne kadar?

@painkiller

Yeğenim şu anda hava harp okulu'nda okuyor asteğmen olarak güzel yüksek bir puan alman gerek. Belirli kriterler ve elemeler var fiziksel ve sözlü mülakatlar kolay bir iş değil. Torpil de gerekli tabii.

Ev fiyatına pilotaj eğitimi alıp pilotluk vasfına sahip olabilirsiniz.
Bunu bende biliyorum. Sorum sadece 18 yaşını doldurmuş, lise eğitimini tamamlamış ve belirli düzeyde ingilizce bilen kişiler uçuş eğitimini tamamladıktan sonra nerelerde çalışabilir ya da havayolu şirketleri alır mı anlamında. Ve bu eğitimin ortalama fiyatını merak ediyorum.

Pilot olmak için minimum 18 yaş ve lise mezunu yeterli diyorlar, böyle bir şey mümkün mü?
Pilot lisansı alabilmenin minimum şartı bu evet doğru. Fakat firmalar lise mezunu almıyor. Hatta 2 yıllık mezunu bile çok çok zor alım oluyor. 4 yıllık mezuniyet avantaj değil gereklilik gibi bir şey.
MSÜ girmen gerekiyor diye biliyorum.
Askeri pilotluk dememiş yalnız.
Askeriye en rahatı olur. Sivil havacılık puanları çok yüksek.
Askeri pilotluğun bir puanı var mı ki?
okuyor asteğmen olarak
Asteğmen değildir o. Ya askeri öğrencidir ya da okumuyor askerlik görevini asteğmen olarak icra ediyordur.
İkincisiyse pilot olmak için eğitimden başka ne gerekli ve eğitim ücreti ne kadar?
50.000-60.000 Euro civarı maliyeti oluyor neredeyse. Bunun dışında ileri seviye İngilizce, tam bir sağlık ve tükenmeyecek bir zihin ve bünye gerekiyor;)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı