Pilot olmaya göz bozukluğu engel olur mu?

Öncelikle hepinize iyi geceler diliyorum. Bu gece benim için hayatımın kırılma noktası gibi bir gece ve oldukça stresli olduğum bir konuyu sizinle paylaşarak fikirlerinizin bana yardımcı olmasını istiyorum. Çocukluğumdan beri pilot olmak istiyorum, hayatımı bununla geçirmek istiyorum ve bu yüzden başka bir yerde olmayı hayal dahi edemiyorum. Bu senenin sonunda sınava gireceğim ama bir konuda içim içimi yiyor. Gözlerim miyop ve -3.5 -4 arası. Ders çalışırken aklıma bu geldiğinde ya bu sorun olursa ve pilot olamazsam diye endişeye düşüyorum. Konuştuğum birkaç pilot bunun sorun olmayacağını söylese de ben ikna olamıyorum. Bu yüzden gidip sağlık sertifikası alabileceğim bir hastanede muayene olmak istiyorum. Ama buna olumsuz bir cevap alabileceğim korkusuyla bir türlü cesaret edemiyorum. Biliyorum ki eğer olumsuz bir cevap alırsam, bu bölümden başka istediğim hiçbir şey olmadığı için, her ne kadar istemesem de motivasyonum düşecek hatta belki çalışmayacağım bile. Bir yanım bu şüpheyle bir sene geçmez derken, bir yanımda her şey için henüz çok erken olduğunu ve okulu kazandığımda bunları düşünmem gerektiğini söylüyor. Ne yapmam gerektiğiniyse gerçekten bilmiyorum, internette olsun Shgm'nin yayınladığı makalelerde olsun, insanlardan duyduklarımda olsun göz konusunda net hiçbir bilgiye ulaşamıyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Not: Sivil pilot olmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar takmana gerek yok. Önce okulunu kazan. Ha sorun mu oldu ameliyat olur geçersin 1 günde. Ona da kimse bir şey demez. Ben 5 derece miyopla yakın zamanda oldum. Ertesi gün net görüyordum.

Lazer ile gözler çizilebiliyor ve derecesiz hale getirilebiliyor. Bunun bir etkisi ya da kabul edilmeme durumu var mı bilmiyorum ama bir çözümdür uygulanabilir.

(Göz derecesinin kabul edilmemesi konusunda hiçbir bilgim yok ancak hiç dereceli gözlük kullanan bir pilot görmedim.)

Mikrop kapma sorunu olabiliyor. Gözünüzden sürekli yaş akıyor. Tanıdığımın başına gelmişti. Şuan iyi.

Bu kadar takmana gerek yok. Önce okulunu kazan. Ha sorun mu oldu ameliyat olur geçersin 1 günde. Ona da kimse bir şey demez. Ben 5 derece miyopla yakın zamanda oldum. Ertesi gün net görüyordum.

Net görmek sorun değil, ameliyat sorun çünkü ameliyattan önceki göz derecesini baz aldıklarını duydum.

Son düzenleme:
Göz sağlığı pilotluktaki en zor konulardan birisi. Senin de göz numaraların biraz yüksek. Eğer bu kadar istiyor ve bu kadar endişelerin varsa yapacağın en iyi iş en kısa zamanda havacılık sağlığı bölümü olan bir hastaneye gidip bir göz muayenesi olmaktır. Oradaki hekime durumunu anlatırsan seni en iyi muayene edecek ve en net bilgiyi söyleyecek tek kişi o. Bu sayede içindeki endişeyi sonlandırmış olursun.

Askeri okullarda göz derece sınırı 2.5 civarı bir şey olması gerek çizdirebilirsin göz derecen düşer fakat, atıyorum teğmenlik kazandın 4 sene içerisinde göz derecen belirtilen sınırı geçerse okuldan atılıyorsun, ve tazminat ödemek zorundasın diye biliyorum. Ama 4 sene içerisinde belirtilen sınır geçmez ise mezun olabiliyorsun. Göz çizdirince derece sonradan büyüyor diye biliyorum tavsiye etmem, bence başka mesleklere yönel.

Hocam, annem bundan 16 sene önce lazerle gözlüklerinden kurtuldu. Ben 20 yaşına geldim, annemin gözleri hala gayet düzgün görüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…