Öncelikle hepinize iyi geceler diliyorum. Bu gece benim için hayatımın kırılma noktası gibi bir gece ve oldukça stresli olduğum bir konuyu sizinle paylaşarak fikirlerinizin bana yardımcı olmasını istiyorum. Çocukluğumdan beri pilot olmak istiyorum, hayatımı bununla geçirmek istiyorum ve bu yüzden başka bir yerde olmayı hayal dahi edemiyorum. Bu senenin sonunda sınava gireceğim ama bir konuda içim içimi yiyor. Gözlerim miyop ve -3.5 -4 arası. Ders çalışırken aklıma bu geldiğinde ya bu sorun olursa ve pilot olamazsam diye endişeye düşüyorum. Konuştuğum birkaç pilot bunun sorun olmayacağını söylese de ben ikna olamıyorum. Bu yüzden gidip sağlık sertifikası alabileceğim bir hastanede muayene olmak istiyorum. Ama buna olumsuz bir cevap alabileceğim korkusuyla bir türlü cesaret edemiyorum. Biliyorum ki eğer olumsuz bir cevap alırsam, bu bölümden başka istediğim hiçbir şey olmadığı için, her ne kadar istemesem de motivasyonum düşecek hatta belki çalışmayacağım bile. Bir yanım bu şüpheyle bir sene geçmez derken, bir yanımda her şey için henüz çok erken olduğunu ve okulu kazandığımda bunları düşünmem gerektiğini söylüyor. Ne yapmam gerektiğiniyse gerçekten bilmiyorum, internette olsun Shgm'nin yayınladığı makalelerde olsun, insanlardan duyduklarımda olsun göz konusunda net hiçbir bilgiye ulaşamıyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Not: Sivil pilot olmak istiyorum.