Pilotaj okumak için para yeterli mi?

SwungUmutCan

Decapat
Öncelikle şu an 10. sınıf MESEM öğrencisi olduğunu belirterek başlayalım. Bölümüm erkek kuaförlüğü fakat bu mesleği yedek mesleğin yedeği olarak tutuyorum C planı. Hayalim 6-7 yaşlarından beri pilot olmaktı hala aynı durumda. Bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum fakat herkes çok zor olduğunu neredeyse imkansız olduğunu torpil gerektirdiğini falan söylüyor. Çevremde pilotta yok sorabileceğim o yüzden bu konuyu açıyorum. Öncelikle konuyu açmadan biraz farklı konulara baktım 3 yolu olduğunu söylüyor herkes 1. yol derece yapmak açıkçası MESEM'de olduğum için bu bana çok ama çok imkansız geliyor 2. yöntemde sanırım eğitimi aldıktan sonra maaş kesilmesi ile ilgili bir olay vardı tam hatırlamıyorum şu an ama 3. yolda tamamen maddiyat üzerine dediklerine göre.

Dediğim gibi şimdilik hedefim bu mesleği yani kuaförlüğü sadece öğrenip boş durmamak için ve dediğim gibi yedek meslek olarak tutuyorum. Benim durumum için derece yapmak maddiyat yönünden çok çok daha zor bu yüzden şunu sormak istiyorum parayı basan düdüğü alır mantığı mı? Tamamen sağlık yönünden sadece şükür şu an alerjim var sorun olmaz deniliyor çoğu kaynakta. Her neyse eğer parayı verip eğitimi aldıktan sonra pilot olabiliyorsam ilk hedefim bu olacak. Fakat eğer farklı olaylar varsa öğrenmek isterim. Eğer konu sadece maddiyat orta seviye sayısal ve ana dil gibi ingilizceyse sanırım bunları 18 yaşıma kadar halledebilirim yani umarım. Hayallerim o yönde çok uzun yazdım fakat her şeyden emin olmak istiyorum. Sanırım şu an benim yaşımdakilerden tek avantajım garantili bir mesleğim olması ama istediğim meslek hayalim bu değil pilot olmak istiyorum. @Jira @painkiller hocam yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
ATPL lisansı alabileceğin özel kurumların fiyatları ortalama 60K-75K$ + %10 KDV oluyor. Tabii lisansı aldıktan sonra tip eğitimi ücretide oluyor oda 30k$ civarında, tip eğitimini bazı şirketler maaştan kesiyor bazılarıysa direkt olarak alıyor. Özel okuldan lisansı alacak durumun yoksada, ciddi bir hazırlık sonrası yetiştirme programlarına başvurabilirsin orada da 140k$ borçlu olarak mezun oluyorsun ve 10 yıl boyunca bu ücret maaşından kesiliyor.

ATPL lisansı alabileceğin özel kurumların fiyatları ortalama 60K-75K$ + %10 KDV oluyor. Tabii lisansı aldıktan sonra tip eğitimi ücretide oluyor oda 30k$ civarında, tip eğitimini bazı şirketler maaştan kesiyor bazılarıysa direkt olarak alıyor. Özel okuldan lisansı alacak durumun yoksada, ciddi bir hazırlık sonrası yetiştirme programlarına başvurabilirsin orada da 140k$ borçlu olarak mezun oluyorsun ve 10 yıl boyunca bu ücret maaşından kesiliyor.

Cevabınız için sağ olun hocam ve sanırım yetiştirme programlarında 10 yıl boyunca borç bitene kadar o firmada zorunlu olarak çalışıyoruz.

Cevabınız için sağ olun hocam ve sanırım yetiştirme programlarında 10 yıl boyunca borç bitene kadar o firmada zorunlu olarak çalışıyoruz.
Belki belli bir süre çalıştıktan sonra toplu olarak borcu kapatıp çıkılabilir ama pek sanmıyorum. Ek olarak sizden kaynaklı bir lisans kaybında yada farklı değişkenlerden dolayı uçamadığınızdada borcu ödemek durumundasınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı