Pilotaj okumak mantıklı mı?

Yer
Orta Asya Bozkırları
Daha fazla  
Meslek
İMPARATOR
Pilotaj okumak.

Merhaba bugün pilotaj bölümünü araştırmaya başladım. YKS'ye hazırlanıyorum şu an da ama bölümle ilgili aklımda sorular var.

1-Gerçekten okunur mu? İşin içinde olan biri varsa bilinmeyen zorlu yönleri var mı? Yani yoksa çok iyi bir bölüm olduğunu biliyorum.

2-özel üniversiteye de gidebilirim ama uçuş ücreti varmış her sene. Bu da Okan Üniversitesi'nden baktım yıllık 22 bin Euro ama internette 90 küsur bin olarak okudum; hangisi gerçek?

3-Uçuş ücretinin bir kısmının pilot olunca maaştan kesilmesi olayı doğru mu?

4-Üniversiteye girmeden sağlık problemin çıkarsa ne oluyor başka bölüme tercih yapabilir miyiz?

5-Bazı sitelerde pilotların 150 200 bin TL aldığı söyleniyor. Maaşlar bu kadar mı yoksa 400 seviyelerinde mi ve kıdem arttıkça maaş artıyor mu sonuçta okurken bayağı bir para harcıyorsun. Mezun olunca da güzel miktarda para beklemek normal; o yüzden soruyorum.

6-Bazı kişilerden aynı zamanda mühendislik eğitimi alıp mühendis olarak da mezun olduklarını duydum. Bu doğru mu ve bunun katkısı ne olur?

Cevaplarsanız sevinirim. Bu bölümle ilgili çok bilgi yok o yüzden merak edenlere de cevap olacağını düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pilotaj okumak.

Merhaba bugün pilotaj bölümünü araştırmaya başladım. YKS'ye hazırlanıyorum şu an da ama bölümle ilgili aklımda sorular var.

1-gerçekten okunur mu? İşin içinde olan biri varsa bilinmeyen zorlu yönleri var mı? Yani yoksa çok iyi bir bölüm olduğunu biliyorum.

2-özel üniversiteye de gidebilirim ama uçuş ücreti varmış her sene. Bu da okan üniversitesi'nden baktım yıllık 22 bin euro ama internette 90 küsur bin olarak okudum; hangisi gerçek?

3-uçuş ücretinin bir kısmının pilot olunca maaştan kesilmesi olayı doğru mu?

4-üniversiteye girmeden sağlık problemin çıkarsa ne oluyor başka bölüme tercih yapabilir miyiz?

5-bazı sitelerde pilotların 150 200 bin TL aldığı söyleniyor. Maaşlar bu kadar mı yoksa 400 seviyelerinde mi ve kıdem arttıkça maaş artıyor mu sonuçta okurken bayağı bir para harcıyorsun. Mezun olunca da güzel miktarda para beklemek normal; o yüzden soruyorum.

6-bazı kişilerden aynı zamanda mühendislik eğitimi alıp mühendis olarak da mezun olduklarını duydum. Bu doğru mu ve bunun katkısı ne olur?

Cevaplarsanız sevinirim. Bu bölümle ilgili çok bilgi yok o yüzden merak edenlere de cevap olacağını düşünüyorum.
Yardımcı pilot ve kaptan olarak maaşlar değişiyor yeni başlayanlar 250-300+ civarı alıyor diye biliyorum uçuş ücreti kısmının maaştan kesilmesi cadette geçerliydi ancak özel üniversite de böyle bir şey var mı emin değilim zaten uçuş okulları 80-90k euro civarında baktığınız 90 yazan uçuş okuludur.

1- Bence lisans olarak okumak mantıksız. Lisans olarak okursanız her sene 20-25k euro veriyorsunuz. Üstüne bir de 75-80k Uçuş parası. 180-190k euro ya patlıyor fakat sonradan uçuş okuluna giderseniz sadece 75-80k ile pilot olabiliyorsunuz.

2- Uçuş ücreti her sene değil. Taksit yüzünden her sene gibi yazmış olabilirler. Her sene olan ücret üniversitenin pilotaj ücretlerinden bağımsız olarak normal orada okuman için aldığı para. Yaklaşık 20-25k euro oluyor.

3- Üniversitede okursan doğru değil fakat 1. maddede dediğim gibi sonradan okursan böyle bir imkanın bazı akademiler için var.

4- Üniversiteye göre değişir fakat bölüme girmeden lisanslı hastanelerde Class-1 sertifikası alsan iyi olur.

5-Şirkete göre değişir ama başlangıcınız şu an ki enflasyonda 150-200k civarında olur. 5-10 sene sonra 400k gibi ücretler almaya başlarsınız. Ayrıca tecrübelendikten sonra şirkete göre yılda 5-6 belki daha fazla maaş ikramiye verenler var. (Tabii 4 sene sonraki 400k şu an ki 150k ile eş değer olursa o ücretten de başlayabilirsiniz. Ben paranın şu anki değerinden bahsediyorum.)

6- Mühendislik okurken 1. madde de bahsettiğim uçuş akademilerine 75-80k şeklinde ücretlere başvurursan sen de yapabilirsin. Ki mantıklı olan da bu. Okula neden her sene 20-25k euro veresin ki? Akademiler sana zaten 75-80k euro ya sertifika alma imkanı sağlıyor. Hem de yanında mühendislik diploman olur. İlla mühendislik okurken katılmana da gerek yok bitirince de yapabilirsin fakat bu işi yapanlar 3.sınıfta başlıyor genelde.

1- bence lisans olarak okumak mantıksız. Lisans olarak okursanız her sene 20-25k euro veriyorsunuz. Üstüne bir de 75-80k uçuş parası. 180-190k euro ya patlıyor fakat sonradan uçuş okuluna giderseniz sadece 75-80k ile pilot olabiliyorsunuz.

2- uçuş ücreti her sene değil. Taksit yüzünden her sene gibi yazmış olabilirler. Her sene olan ücret üniversitenin pilotaj ücretlerinden bağımsız olarak normal orada okuman için aldığı para. Yaklaşık 20-25k euro oluyor.

3- üniversitede okursan doğru değil fakat 1. maddede dediğim gibi sonradan okursan böyle bir imkanın bazı akademiler için var.

4- üniversiteye göre değişir fakat bölüme girmeden lisanslı hastanelerde class-1 sertifikası alsan iyi olur.

5-şirkete göre değişir ama başlangıcınız şu anki enflasyonda 150-200k civarında olur. 5-10 sene sonra 400k gibi ücretler almaya başlarsınız. Ayrıca tecrübelendikten sonra şirkete göre yılda 5-6 belki daha fazla maaş ikramiye verenler var. (tabii 4 sene sonraki 400k şu anki 150k ile eş değer olursa o ücretten de başlayabilirsiniz. Ben paranın şu anki değerinden bahsediyorum.)

6- mühendislik okurken 1. madde de bahsettiğim uçuş akademilerine 75-80k şeklinde ücretlere başvurursan sen de yapabilirsin. Ki mantıklı olan da bu. Okula neden her sene 20-25k euro veresin ki? Akademiler sana zaten 75-80k euro ya sertifika alma imkanı sağlıyor. Hem de yanında mühendislik diploman olur. İlla mühendislik okurken katılmana da gerek yok bitirince de yapabilirsin fakat bu işi yapanlar 3.sınıfta başlıyor genelde.

YKS'ye hazırlanıyorum babam direkt emek vermeden uçuş okuluna göndereceğini sanmıyorum. YKS için çalışmamı istiyor. Peki çap gibi bir ihtimal yok değil mi?

Çap yok diye biliyorum fakat üniversiteye göre değişir yine. Maddi durumunuz iyi mi bilmiyorum fakat çok çok iyi değilse. Mühendis vs. olup kendi paranızı kazanıp 25-30 yaşlarda 75-80k euro arasında ki ücretlerle akademiye başlasanız daha mantıklı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı