BuyukogluF
Kilopat
- Katılım
- 19 Kasım 2018
- Mesajlar
- 128
- Çözümler
- 2
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
- Meslek
- Öğrenci Pilot
Uçak teknik de güzel bölüm ama ben sadece mezuniyet sonrası iş bulma imkanını arttırmak için diğer bölümleri söyledim. O zaman tabii daha mantıklı. Madem havacılık dışında çalışmayı planlamıyorsun o zaman doğru yoldasın bence. Diğer arkadaşımıza anlattığım gibi sen de ailenle bu hedefini konuşabilirsin ve belki maddi olarak destek olabilirler sana da. Tabii ki maddiyat çok önemli bu sektörde maalesef. Çalışırken birikim yapmaya ya da Tafa'ya hazırlanmaya başlayabilirsin direkt.
Bildiğim kadarıyla hayır ultralight değil. Ama pıc alacağın kuruma ara sor mutlaka. Bu uçak uçuş okullarında normalde de kullanılıyor diye biliyorum. Ama eğer ultralight sınıfındaki bir modelse bu uçakla pıc uçamazsın. Shgm Logbook'ta bunu kabul etmez ve onaylamaz maalesef. Paran ve zamanın boşa gider.
Teşekkürler hocam. Kafamı hem uçağın 350 kilo olması karıştırdı hem de Türkiye de tescili U ile başlayan uçaklar, ultralight uçaklar diye biliyorum.