Pilotaj okunur mu?

1xSpace

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, pilot olmayı çok istiyorum fakat kafamda bazı kuşkularım var. İlgili bölümde bilgi sahibi olan kişiler sorularımı cevaplarsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

-Pilotaj okuduktan sonra iş bulma imkanları nasıl?
-Yaş ilerledikçe insanda sağlık sorunları oluşabilir, bu durumda direkt meslekten ihraç mı ediliyoruz?
-Sizce yan dal yapılmalı mı?

1) kişiye bağlı iş garantisi yok. 2) eğer uçuşa engel bir sağlık probleminiz olursa lisansı alıyorlar. Ve pilotluk yapamıyorsunuz. 3) bence evet.

Bence ana meslek olarak düşünülmemeli, ufak bir sağlık sorununda lisansınız gidiyor çünkü. Tiroid hastalığından tutun garip bir hastalık çıksa bile eleniyorsunuz denebilir.

1) kişiye bağlı iş garantisi yok. 2) eğer uçuşa engel bir sağlık probleminiz olursa lisansı alıyorlar. Ve pilotluk yapamıyorsunuz. 3) bence evet.
Teşekkür ederim.

Bence ana meslek olarak düşünülmemeli, ufak bir sağlık sorununda lisansınız gidiyor çünkü. Tiroid hastalığından tutun garip bir hastalık çıksa bile eleniyorsunuz denebilir.
Sürekli diken üzerinde durmak insanı çok rahatsız eder. Hayat sonuçta, gelecekte ne olacağını bilme şansımız yok. Akşam akşam moralim bozuldu ya :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, pilot olmayı çok istiyorum fakat kafamda bazı kuşkularım var. İlgili bölümde bilgi sahibi olan kişiler sorularımı cevaplarsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

-Yaş ilerledikçe insanda sağlık sorunları oluşabilir, bu durumda direkt meslekten ihraç mı ediliyoruz?
Kardeşim merhaba bende zamanında pilot olmak istiyordum ondan dolayı senle bildiklerimi paylaşayım. Öncelikle pilotaj okulları cidden senden para isteyen şeyler burslu kazansan bile eğitimlerde uçtuğun uçağın yakıtını vs. sen karşılıyorsun. Bundan dolayı sana önerim 4 senelik bir üniversite okuman yani öylesine üniversite değil istediğin başka mesleğin üniversitesini okuman. 4 sene sonunda ise THY (TAFA) bir eğitim veriyor üniversite mezunlarını eğitime alıyor yaklaşık 2 sene eğitim alıyorsun ardından ise direkt olarak THY pilotu olarak işe başlıyorsun. Eğitim sırasında herhangi bir ücret ödemiyorsun ayrıca eğitim aldığın sürede sana 2 asgari ücret maaş ve öğle yemeği kartı veriyorlar. Bu eğitimin parasını da pilot olduktan sonra THY 10 sene boyunca maaşından yüzde 25 sanırsam kesinti yapıyor.

Kardeşim merhaba bende zamanında pilot olmak istiyordum ondan dolayı senle bildiklerimi paylaşayım. Öncelikle pilotaj okulları cidden senden para isteyen şeyler burslu kazansan bile eğitimlerde uçtuğun uçağın yakıtını vs. sen karşılıyorsun. Bundan dolayı sana önerim 4 senelik bir üniversite okuman yani öylesine üniversite değil istediğin başka mesleğin üniversitesini okuman. 4 sene sonunda ise THY (TAFA) bir eğitim veriyor üniversite mezunlarını eğitime alıyor yaklaşık 2 sene eğitim alıyorsun ardından ise direkt olarak THY pilotu olarak işe başlıyorsun. Eğitim sırasında herhangi bir ücret ödemiyorsun ayrıca eğitim aldığın sürede sana 2 asgari ücret maaş ve öğle yemeği kartı veriyorlar. Bu eğitimin parasını da pilot olduktan sonra THY 10 sene boyunca maaşından yüzde 25 sanırsam kesinti yapıyor.
Peki, sıralamamın iyi geldiğini düşünelim. Eskişehir Teknik Üniversitesi Pilotaj geliyor. O durumda gitmem mantıklı olur mu?
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Hocam THY'nin Pilot adaylık sürecine katılmış biri olarak pilotaj okumanın çok büyük bir risk olacağını düşünüyorum sizin açınızdan. Pilotaj okusanız dahi okumamış kişiler ile benzer değerlendirmelere tabi tutulacaksınız ve bu aşamalarda sizi eleme ihtimalleri oldukça yüksek malesef. Mutlak bir sonuca bağlı olmayan belirli bir notu olmayan CRM mülakatı gibi mülakatlardan geçeceksiniz ve bu mülakatlarda sırf bir kişinin o günkü ruh hali yüzünden bile elenebilmeniz mümkün. Ben size daha çok başka bir dal okuyup hatta üzerine kendi mesleğinizde bir iki sene tecrübe edinip üzerine yetiştirilmek üzere pilot ilanı ilanlarını değerlendirmenizi tavsiye ediyorum eğer bir sağlık sorunu veya başka bir sorun çıkarsa kendi mesleğinize geri dönebilesiniz

Pilotaj net okunur hocam.

Hocam THY'nin pilot adaylık sürecine katılmış biri olarak pilotaj okumanın çok büyük bir risk olacağını düşünüyorum sizin açınızdan. Pilotaj okusanız dahi okumamış kişiler ile benzer değerlendirmelere tabii tutulacaksınız ve bu aşamalarda sizi eleme ihtimalleri oldukça yüksek maalesef. Mutlak bir sonuca bağlı olmayan belirli bir notu olmayan crm mülakatı gibi mülakatlardan geçeceksiniz ve bu mülakatlarda sırf bir kişinin o günkü ruh hali yüzünden bile elenebilmeniz mümkün. Ben size daha çok başka bir dal okuyup hatta üzerine kendi mesleğinizde bir iki sene tecrübe edinip üzerine yetiştirilmek üzere pilot ilanı ilanlarını değerlendirmenizi tavsiye ediyorum eğer bir sağlık sorunu veya başka bir sorun çıkarsa kendi mesleğinize geri dönebilesiniz.

Peki farklı bölüm okuyup uçuş okulu öneriyor musunuz? (uçak gövde motor lisans programı gibi)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı