Pilotaj okursam ilerde işsiz kalabilir miyim?

Ilerde üniversitede pilotaj okumak istiyorum. Yapay zekanın gelişmesi ile ilerde işsiz kalmaktam korkuyorum. Bu korkum doğru mudur?
Yapay zeka yüzünden işsiz kalmazsın fakat başarısız bir eğitim alırsan veya sektörün sürecine göre işsiz kalabilirsin:) Yani pilotlukta iş garantisi senin becerin ve kaliten kadardır. Ve sakın sana iş garantili vaatlerde bulunurlarsa inanma. Kimse kimseyi garanti olarak işe almaz.

Dostum yapak zeka dediğin kadar gelişirse önce pilotlar değil diğer meslekler işsiz kalır sen dert etme. :D Ayrıca insan gücüne her zaman ihtiyaç vardır. Yapak zekanın ön plana ne zaman çıkacağı ise belli değil.

Özellikle Marksist anlayışa göre yapay zekanın hakimiyeti ve tam otomatikleşme koca bir işsizler ordusu yaratacağından ve üretilen ürünler işsiz, parasız insanlar tarafından alınamayacağından insanların yerini tamamen makinelerin alması imkansızdır. Ayrıca Thy ve Pegasus gibi kuruluşlar pilot bulamadıklarından Tsk pilotlarına iş teklif ediyorlardı.
Hocam Helios Uçak Kazası'na bir bakın isterseniz. Her durumda manuel kontrol hayat kurtarmıyor.
Hakikaten manuel her zaman hayat kurtarmıyormuş. Birde sinir krizi geçirip kendini dağa çarptıran bir pilot vardı bu da başka bir örnek. Ama daha geçen Trabzon‘da uçak denize girmekten son anda kurtulmuştu. Pilotlar uçurumun yarısında durdurabilmişlerdi. Yani manuelin hayat kurtardığı da az değil.

Son düzenleme:
Özellikle Marksist anlayışa göre yapay zekanın hakimiyeti ve tam otomatikleşme koca bir işsizler ordusu yaratacağından ve üretilen ürünler işsiz işsiz, parasız insanlar tarafından alınamayacağından insanların yerini tamamen makinelerin alması imkansızdır. Ayrıca Thy ve Pegasus gibi kuruluşlar pilot bulamadıklarından Tsk pilotlarına iş teklif ediyorlardı.
Hocam kapitalist sermayenin bu durumu 1929 New York Borsası'nın Çöküşün'den sonra çözüm getirdiğini görüyoruz. İşçilerin kazandığı ücret metaların sahiplenilmesi için yeterli seviyeye getirilip tüketimin teşvik edilmesi yoluna gidilmiş ve devamında ürettikçe tüketimin artması, tükettikçe üretimin artması ve kısır döngüye girerek sosyal devlet anlayışının ortaya çıkmasına neden oldu. Yapay zekanın ve üretimin robotlar tarafında gerçekleştirilmesi tüketim mallarının ucuzlamasına ve insanların daha fazla tüketmesine neden olacaktır. Eğer insanlar tüketmezse üretilen mallar satılamayacağından ekonomik krizler çıkacaktır ve bu kapitalist sermayenin asla istemeyeceği bir şeydir. Bu nedenle ya tüketim malzemeleri çok ucuzlaşıp herkes tarafından tüketilebilir hale gelecek ya da eski Yunan'daki gibi insanlar çalışmadan bir üst insan seviyesine çıkarak felsefe ve sanatla uğraşır hale gelecektir. Ancak bu durumda da nüfus patlamalarına neden olacaktır. Ancak yapay zekanın kesinlikle üretimde insanların yerini alacağına eminim. Çünkü hiçbir topluluk diğerinden daha fazla çalışmak ya da geri kalmak istemez. Bakalım ileride bu krizler nasıl çözülecek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı