Pilotluga başvurmak

Particle Cannon

Hectopat
2 yıllık ön lisans mezunuyum şu anda YKS sınavına çalışıyorum lakin pilotluk tutturmam imkansız gibi bir şey dikey geçiş sınavı ile bölümü havacılık yönetimine tamamlayıp bu süreçte de 2 yıl İngilizce eğitimi alarak Lisans mezunu olunca THY Cadet kursuna başvurabilir miyim? TYT seviyesinde matematik ve fizik çalıştığım için biliyorum lakin AYT kısmına pek hakim değilim pilotluk için Matematik ve Fizik ileri seviye mi gerekiyor?
@painkiller özellikle siz yanıtlarsanız çok memnun olurum.

4 yıllık mezunu olmak cadet programı için avantajına olur. İki yıllık da kabul ettiği söyleniyor ama geri plana düşürür seni mülakatlarda. İngilizce en önemlisi ama matematik ve fizik de bilmen gerekiyor. Malum hesaplalar ve gireceğin sınavlarda ihtiyacın olacak.

4 yıllık mezunu olmak cadet programı için avantajına olur. İki yıllık da kabul ettiği söyleniyor ama geri plana düşürür seni mülakatlarda. İngilizce en önemlisi ama matematik ve fizik de bilmen gerekiyor. Malum hesaplalar ve gireceğin sınavlarda ihtiyacın olacak.
Cevap için teşekkür ederim THY'nin son açtığı ilandan geriye doğru inceledim Lisans mezuniyet şartı varmış Mühendislik bölümü sanırım tercih sebebiymiş ben işi uzatmak istemediğim için 0 dan okumak yerine direkt DGS girmeyi planlıyorum lakin Uçak Mühendisliği okuyup sonrasında bu pilotluk eğitimi programına katılmak daha mı mantıklı olur sizce ?
bu sene mühendislik tutturursam ve her şey yolunda giderse dahi mezun olduğumda yaşım 26 27 civarı olacak Pilotaj eğitimini alıp işe başlayana kadar yaş 30 a dayanmış olacak düşünceniz nedir ?

Mühendislik bölümü sanırım tercih sebebiymiş
Hayır. Açık veya örgün olsa da 4 yıllık bütün bölümler kabul ediliyor.
mezun olduğumda yaşım 26 27 civarı olacak Pilotaj eğitimini alıp işe başlayana kadar yaş 30 a dayanmış olacak düşünceniz nedir
Gayet normal. Hatta 30 olması biraz daha iyi çünkü kafa yapın daha oturmuş daha oturaklı bir insan olacaksın. Yanlış anlama şu an değil demiyorum ama ilerledikçe olgunluk seviyesi yükselir insanın.

Hayır. Açık veya örgün olsa da 4 yıllık bütün bölümler kabul ediliyor.

Gayet normal. Hatta 30 olması biraz daha iyi çünkü kafa yapın daha oturmuş daha oturaklı bir insan olacaksın. Yanlış anlama şu an değil demiyorum ama ilerledikçe olgunluk seviyesi yükselir insanın.
Yok hocam söylediğinizi anladım kesinlikle katılıyorum.
2 yıllık süreçte matematik fizik ve özellikle de İngilizcemi en üst seviyeye çıkartabilirim lakin tek derdim mülakatlarda elendim diyelim ya da bir şekilde sağlıkta sıkıntı çıktı alınamadım, elimde 2. bir seçenek olması gerekiyor.

lakin tek derdim mülakatlarda elendim diyelim ya da bir şekilde sağlıkta sıkıntı çıktı alınamadım, elimde 2. bir seçenek olması gerekiyor.
İşte en önemli kısım burası zaten. Önce kendini sağlama almalısın. Havacılık pamuk ipliğinde bir meslek ve sektör. Olmaz denilen olur. Bu yüzden aksi bir durumda mutlaka hazırda bir B planın olmak zorunda.

İşte en önemli kısım burası zaten. Önce kendini sağlama almalısın. Havacılık pamuk ipliğinde bir meslek ve sektör. Olmaz denilen olur. Bu yüzden aksi bir durumda mutlaka hazırda bir b planın olmak zorunda.
Lisede de üniversitede de sivil havacılık okuduğum için gördüğüm dersler hep Apron ve Havaalanıyla ilgiliydi yapacağım iş mutlaka havacılıkla alakalı olmalı havacılıktan ayrılamam artık.
Eğer gelirse Uçak Mühendisliği ya da Uçak Teknisyenliği yazıp söylediğiniz gibi kendimi garantiye alayım.
Cevaplarınız için de çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
tek canımı sıkan şey yakında yaşım 22 olacak üstüne 4 5 sene koyunca sanki çok geç kalmış olacağım gibi.
40 yaşında yeni firmaya başvuranlar var hiç öyle düşünme:) Havacılık zehrinin yaşı yok:) Sektörde o kadar yaş grupları karışık ki aklın şaşar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı