Pilotluk Mesleğinin Geleceği Var mı?

@actanonverba aynen. Hem kendin hem ailen maddi ve manevi olarak rahata erer. Zaten kaptan pilot olduğunda veya kıdemli bir pilot olduğunda iş yükün neredeyse sıfıra iniyor. Artık sefa zamanı başlıyor İster tatile git, ister tekne al ister zeytin bahçesi al. Sana kalmış

Herkes havacılığa kazanılan para yönünden bakıyor. Tamam, biz de iyi paraların döndüğünü kabul ediyoruz zaten Ancak bir işin içine girmeden, onun eğitimini almadan, zorluklarını yaşamadan dıştan ''ohh ne güzel 15 gün çalışıyorlar, bedavaya tatil yapıyorlar, geziyorlar, hayvan gibi kazanıyorlar'' demek kolay. E öyleyse birader gel sen de ol, sen de oku Bu saltanat değil ki babadan oğula geçiyor. Bu şartlarda yaşamak istiyorsan buyur sen de gel.

Yani davulun sesi uzaktan hoş gelir arkadaşlar. Havacılığın her dalı zordur, bu zorluğa ancak bu mesleğe/sektöre gönül vermiş insanlar katlanır. Para için şartlar için vs. okuyanlar zaten 2 km öteden belli oluyor bizim sektörde, rahat olun

Merhabalar umarım sizi rahatsız etmemişimdir size birkaç sorum olacaktı;
1-Gözlük hakkında bu sorun nasıl çözülüyor gözlük direkt engel mi?
2-Yurtdışı dediniz hangi ülkede eğitim aldınız ve ne kadar ücret tuttu?
3-Fiziksel olarak hangi kusurlar pilot olmaya engeldir?
Şimdiden teşekkürler.

1. Hayır. İlla gözlük kullanıyorsan elenirsin gibi bir şey yok. İki gözündeki bozukluk derecesinin toplamı 6.0’ı geçmemesi lazım. Renk körü olmaman lazım. Derinlik algısı sorunun olmamalı. Astigmat için de ayrıca bir muayene yapıyorlar sanırım.
  2. Polonya’da eğitim aldım ben. Modüler olarak eğitim aldım. Yani eğitime gittikçe parça parça ödedim. Ortalama 30-35 bin euro civarı tuttu.
  3. Bedensel, işitsel, görüş gibi engeller direkt pilotluğa engeldir. Bunun dışında kalp akciğer gibi bazı rahatsızlıklar engeldir. Şeker, diyabet gibi hastalıklar direkt engeldir. Bunun dönüşü olmaz
Aklına takılan başka şey olursa sor lütfen. Unuttuklarım olabilir.

Hocam uzun bir aradan sonra tekrar birkaç şey soracağım lütfen kusura bakmayın.
1.anladığım kadarıyla çoğu havayolu firması en az 4 yıllık lisans mezunu pilot alıyor böyle bir zorunlukluk var mı?
2.böyle bir zorunluluk var ise açıktan üniversite(4 yıllık lisans) okuyup özel uçuş okulundan lisans alıp pilotluk yapabilir miyiz?
3.hava harp okulu sanırım sadece askeri pilot yetişitiriyor, sivil pilot yetişitiriyor mu(bu konu hakkında bir şey bulamadım)normalde askeri pilot olmak istiyorum ama maalesef gözlük kullanıyorum bu yüzden askeri pilot olmayıyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Est. niye kusura bakayım sor tabii
  1. Zorunlu değil ama firmaların tercihi 4 yıllık mezunlar. Zorunlu değil derken pilot olmak için zorunlu değil ama firmalar kendileri zorunlu tutabiliyor işe almak için.
  2. Evet. Eskiden bir tek THY kabul etmezdi AÖF’yi ama artık o da kabul ediyor. AÖF okuduktan sonra özel okullara gidip pilot olup başvuru yapılabilir evet.
  3. HHO bir askeri okuldur ve evet sadece askeri personel ve pilot yetiştiriyorlar. Oradan mezun olup sivil pilot olamazsın. Gözlük derecen yüksekse maalesef mülakatlarda elenirsin.

Bence yok. Uçan arabalar çıkıyor zaten 10-15 yıl içinde yok olur.
25 yıl önce de uçan arabalar çıkacak diyorlardı, yıl oldu 2020 hâlâ ortada kullanışsız prototiplerden başka bir şey yok. O işi unut sen, uçan arabalar yerine tamamen otomasyon arabalar dönemine girilecek daha, ondan sonra tüm yolların manyetizma ile sürtünmesiz modele geçmesini izleyeceğiz muhtemelen. Senin ömür sürende olacak bir iş değil o.

Bence yok. Uçan arabalar çıkıyor zaten 10-15 yıl içinde yok olur.
Uçan araba işi patlar ya Daha 25-30 yıldır doğru dürüst üretime geçmişi bile yok. Uçan arabadansa otonom arabalar yani kendi kendini kullanıp yönetebilen arabalar daha yakın. Zaten büyük bir yatırım var şu an bu alanda.

Daha kavşağa girerken kaza yapan adamlara bir de uçabilen araba verme fikri... hiç hoş gelmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…