Pilotluk vs Bilgisayar Mühendisliği

Harvey Specter

Hectopat
Öncelikle sorunun saçma olduğunu biliyorum fakat uzun süredir kafamdan çıkmıyor bu soru. Aslında tam bilgisayar mühendisliğe de istemiyorum. Daha çok yapay zeka mühendisliği gibi. Benim için mühendisliğin olumuz yani sürekli kendini geliştir, patronla aranı iyi tut, Türkiye şartlarında aldığın maaş pek de iyi değil. Bir de 8-5 çalışmak bir ofiste tüm hayatının geçmesi. Lakin pilotluk böyle değil. Sabit bir yerde değilsin sürekli geziyorsun. Sıradan bir işin yok yani. Pilot olduktan sonra iş bulamam diye korkuyorum açıkçası. Mühendislikte bir şekilde bulursun fakat pilotlukta daha zor sanırım iş bulmak. Yani şu anda arada kaldığım soru burslu bir şekilde pilotaj okumak veya İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi gibi bir üniversitede mühendis olmak yapay zeka veya bilgisayar. Kafamın içinde sürekli bu sorular döndüğü için sınava çalışmalarım bile aksadı. Siz ne düşünüyorsunuz? Fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

Öncelikle sorunun saçma olduğunu biliyorum fakat uzun süredir kafamdan çıkmıyor bu soru. Aslında tam bilgisayar mühendisliğe de istemiyorum. Daha çok yapay zeka mühendisliği gibi. Benim için mühendisliğin olumuz yani sürekli kendini geliştir, patronla aranı iyi tut, Türkiye şartlarında aldığın maaş pek de iyi değil. Bir de 8-5 çalışmak bir ofiste tüm hayatının geçmesi. Lakin pilotluk böyle değil. Sabit bir yerde değilsin sürekli geziyorsun. Sıradan bir işin yok yani. Pilot olduktan sonra iş bulamam diye korkuyorum açıkçası. Mühendislikte bir şekilde bulursun fakat pilotlukta daha zor sanırım iş bulmak. Yani şu anda arada kaldığım soru burslu bir şekilde pilotaj okumak veya İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi gibi bir üniversitede mühendis olmak yapay zeka veya bilgisayar. Kafamın içinde sürekli bu sorular döndüğü için sınava çalışmalarım bile aksadı. Siz ne düşünüyorsunuz? Fikrinizi belirtirseniz sevinirim.
Pilotlukta iş bulmak daha kolay hocam, pilotluğun dezavantajı neredeyse yerleşik hayat yaşamıyorsun bunun yanında okuması zor.

Ne yapmak istiyorsan o. Pilotlukta iş bulmama gibi bir durum imkansız, yani diplomayı aldığında merdivenden inerken yuvarlanıp felç kalmadığın sürece diyelim.

Bilgisayar mühendisliğinde ise 8-5 çalışmak şart değil, patronunun olması şart değil. Durmadan aynı yerde kalman şart değil. Tanıdığım Alman yazılımcılar var örneğin yılın 6 ayı Portekiz 6 ayında ise Türkiye'de kalıyorlar. Burada önemli olan ne yapmak istediğin.

Bende uzun süredir bilgisayar mühendisliği istemiştim ama puanları gerçekten çok yüksek ve okuyan çok kişi var ileride iş bulmak zorlaşabilir diye aklıma uçak mühendisliği, elektrik-elektronik, gemi inşaat ve malzeme mühendisliği, pilotajlık(ama gözlük kullanıyorum iki göz toplam 10 numara belki çizdirirsem giderim.) Bölümleri geldi. Konuyu bende takip edeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı