Ping artması

cemozdemir

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 5 gündür pingim normalinden yüksek. Sadece oyunlarda değil Speedtest yaptığım zaman da yüksek çıkıyor. Testlerde normalde 5-6-7MS aralığındaydı şu an 27MS. Türk Telekom kullanıyorum. Müşteri hizmetlerini aradığımda "Altyapınızda bir problem yok" diyorlar. Durduk yere bir anda arttı. LOL oynarken TR serverinde 13-14-15-16MS alırken şu an 35'in altına inmiyor. Modemim ZyXEL, onları aradığımda modemimin güncel sürümde olduğunu söylüyorlar. Modeme restart da attım, düzelmiyor. Wi-Fi kullanıyorum ve modemi kullanan sadece benim. Nasıl eski haline döndürebilirim?

Arıza kaydı oluşturmuştum, ''Arızanız çözümlenmiştir'' diye mesaj attılar, herhangi bir değişiklik yok. Pingim hâlâ yüksek.

Son düzenleme:
Nirsoft Wireless Network Watcher indir. Belki senden habersiz birisi ağ şifresini öğrenmiş olabilir.

Yoğunluktan kaynaklı altyapı problemi olabilir.
Her aradığımda ''Altyapınızda bir sorun yok'' denip geçiştiriliyorum. Sorun yoksa neden pingim yüksek diyorum, cevap veremiyorlar. Ping düşürme tavsiyeleri veriyorlar, ''Oyun serverinde yoğunluk vardır'' diyorlar. Oyun serverinde yoğunluk olsa speedtestte neden yüksek olsun. Ethernet kablosuyla kullanmamı söylüyorlar. Yaklaşık 10 aydır, bundan önce de 4-5 yıldır laptop kullandım, 4-5 yılda pc kullandım. Hiç bu tarz problemle karşılaşmadım. Yani 10 yıldır bu interneti kullanıyorum, ilk defa bu sorunla karşı karşıyayım. 1 haftadır oruçlu oruçlu bunla uğraşmak sıkıldım, fakat bu pingle de oyun oynamak istemiyorum. Normalde westte oynuyorum şuan 80-100ms arasında oluyor. Kimse bu pingle oynamak istemez. Müşteri hizmetlerini 50-100 defa mı arayıp, söylemem gerekiyor? Anlamıyorum. Bu sorun çözülmezse taahhütüm eylül sonunda bitiyor. Başka bir İSS'ye geçeceğim.

Son düzenleme:
Eğer periyodik şekilde farklı pingler alıyorsanız bunun sebebi IP adresinizin değişmesi olabilir. Farklı IP adresleri farklı routinge sahip olabilir. İstediğiniz ping değerlerini aldığınız adres için statik IP hizmeti almalısınız.
Bu yüzden PingPlotter ile tracert yapmanızı öneririm. Tek başına ping değeri hiçbir şey anlatmıyor.

Şu an neredeyse tüm Türkiye evde olduğu için sunucularda ve veri transferinde aşırı yoğunluk var. Sorun büyük ihtimal bundan kaynaklanıyordur.

Şu an neredeyse tüm Türkiye evde olduğu için sunucularda ve veri transferinde aşırı yoğunluk var. Sorun büyük ihtimal bundan kaynaklanıyordur.
2 hafta önce tüm Türkiye evinde değil miydi? yada 1 ay önce?
1 haftadır +20 ping artışı var testlerde ve oyunlarda. Yani oynarken 15msden 35mse çıkmıyor. Oyuna girdiğimde 34-35msle oynamaya başlıyorum.

2 hafta önce tüm Türkiye evinde değil miydi? yada 1 ay önce?

1 haftadır +20 ping artışı var testlerde ve oyunlarda. Yani oynarken 15msden 35mse çıkmıyor. Oyuna girdiğimde 34-35msle oynamaya başlıyorum.
Hocam ben sadece fikir yürütüyorum. ''Altyapınızda sorun yok'' ise bizim yapabilecek bir şeyimiz yok. Hem 35 ping gaye iyi bir değer. Oyun oynamada sıkıntı yaşatmaz.

Benim de sabah saat dokuz gibi internetim iki dakikalığına falan gitti, Türk Telekom müşteri hizmetleri numarasını aradım. Sesli yanıt sisteminde internet hız problemine girdim. Önce internet hizmetimin kontrol edildiğine dair sesli yanıt geldi, bir süre sonra internet bağlantımda yavaşlık tespit edildiğini söyledi ve arıza kaydı oluşturdu. Ondan sonra internet hızım gittikçe daha da beter oldu. Şimdi hız testi yaptığımda normalinde 11-12 Mbps olan indirme hızım 2.34 çıkıyor.
Karşıya yükleme (upload) 0.00 çıkıyor!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…