Ping değeri nasıl düşürülür?

Mchwair

Hectopat
Daha fazla  
İnternet sağlayıcım hiçbir şekilde yardımcı olmuyor olamıyor!
CAT 6 ile bağlıyım ve modem dibimde, modeme bağlı hiçbir cihaz yok, download yapmıyorum 32 Mbps 6 upload hızım var.

Exitlag daha fazla ping çıkartıyor sildim ve Ethernet bağdaştırıcı sekmesinden kaldırdım. , modemin arayüzünden hiçbir ayarla oynamadım her şey varsayılanda. Amasya'da yaşıyorum, Türkiye sunucusunda ping genelde 50-60 arası, Frankfurt'ta 90-100 arası. Yapabileceğim bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
DNS ayarlarını 8.8.8.8 / 8.8.4.4 olarak değiştirmeyi dene.

Önerim 1.1.1.1 1.0.0.1 en hızlı DNS

DNS ile pingin alakası yok. Belki resolv ederken 1 ms ekler. Sorun kablo kalitesinde.

Tarayıcıda web sitelerinin açılış hızına etki edince belki oyuna da etki eder diye düşünmüştüm.

Hocam İstanbul ve çevresinde yaşamıyorsunuz. O yüzden bu değerler normal ben samsunda oturuyorum ve aşağı yukarı aynı değerleri alıyoruz.

Hocam İstanbul ve çevresinde yaşamıyorsunuz. O yüzden bu değerler normal ben samsunda oturuyorum ve aşağı yukarı aynı değerleri alıyoruz.

Hocam ben Trabzon da yaşıyorum Frankfurt serverinde 56 ping alıyorum Valorant'ta CS de 55 sizin internette de bir problem var galiba. Düzeltme ve ayrıca Valorant'ta İstanbul serverinde 22 ping alıyorum.

Tarayıcıda web sitelerinin açılış hızına etki edince belki oyuna da etki eder diye düşünmüştüm.

Oyundaki sunuculara bağlanırken DNS çalışır belki oynarken IP adresi halihazırda çözülmüş olacağı için DNS'ye gerek kalmayacaktır. DNS tek kullanımlıktır. Domaini çözer ver bildirir bu kadar. Oyun ise tek bağlantı değil sürekli bağlantıdır. DNS ile oyun pinginin alakası yok bu yüzden.

Bu değeri yurt dışı sunucularında mı alıyorsunuz? Çünkü benim arkadaşım da bana benzer değerler alıyor.

Evet yani benim bildiğim Türkiye'de CS sunucuları yok.

Bu değeri yurt dışı sunucularında mı alıyorsunuz? Çünkü benim arkadaşım da benimkine benzer değerler alıyor.

Tabii burde internet sağlayıcınızın pop noktaları önemli hangi sağlayıcıyı kullanıyorsunuz.

Evet yani benim bildiğim Türkiye'de CS sunucuları yok.

Tabii burde internet sağlayıcınızın pop noktaları önemli hangi sağlayıcıyı kullanıyorsunuz.

Hocam bilgisayarda değilim geçince ping değerlerimi paylaşırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…