Ping farkı etki eder mi?

Clvolk

Centipat
Merhaba oyunlarda ping etkisi nedir? 30 ping ve 60 ping arasında çok bir fark olur mu? Özelikle CS:GO BF.

Son düzenleyen: Moderatör:
Profesyonel oyuncular max pingin 20 olması gerektiğini söylüyorlar. Zaten hitbox mevzuları da pingle alakalı. 100ms vs 20ms aşırı fark eder. Rakibinle aranda max 30-40ms olursa neredeyse eşit sayılırsınız.

Çok üst seviyelerde maçlar ve bir rekabetçi oyun söz konusu değilse 30-60 ping'in çok etki edeceğini düşünmüyorum. Ancak 10 ila 100 ping arasında hissedilir bir fark oluşacaktır.

Çok üst seviyelerde maçlar ve bir rekabetçi oyun söz konusu değilse 30-60 ping'in çok etki edeceğini düşünmüyorum. Ancak 10 ila 100 ping arasında hissedilir bir fark oluşacaktır.
Ben profesyonel değilim ama faceit turnuvaları olsun global seviyeleri olsun karşıda 10-20ms adamlar gelince 70ms ile peek atmak var ya sinir bozucu bir şey. Daha duvar arkasından çıkamadan HS yiyorsunuz. Fakat DMG gibi düşük seviyelerde veyahut seviyeniz yüksek ama karşıya tepki süresi düşük oyuncular gelirse 30ms vs 80ms bile çok önemli bir detay değil. Bir aralar 100ms ile oynardım. 20-30 pingli adamları alırdım.Bu da woxic ile maçımız bir iki güzel vuruşlarımız oldu.

Ping kavramı tabiri caiz ise internet bağlantınız ile oyun oynadığınız veya bağlı olduğunuz server arasında ki dosya aktarımı ve veri işleme gecikmesi olarak tanımlayabiliriz. Tabi bu en kaba tabiri . Çok basit bir örnek: CS GO oynadığınızı ele alalım awp ile mid kapıyı kesiyorsunuz oyuncu kapıdan kendisini gösterdiği an ateş ettiniz fakat ateş sesi gelmesine karşın rakip sizi vurdu, burada farklı olan şey ping, rakibin pingi sizden düşük olduğundan sizi daha önce vurdu, halbuki aynı ayna sıktınız. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Özetlemek gerekirse ping özellikle ani tepki vermeniz gerek RPG gerek ise FPS oyunlarında önemli bir unsur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…