Ping nasıl düşer?

NuteLya

Megapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar.
Daha öncesinde Superonline 25MB download, 5MB upload olan platin paket kullanıyordum. 89TL ücret ödüyordum. Vodafone beni arayarak aynı altyapı ile 100 MB download, 5MB upload hızı verebileceğini 100TL karşılığında söyleyince senelerdir kullandığım Superonline'dan vazgeçtim. Ancak benim için değişen bir şey olmadı oyunlar da aynı ping alıyorum. İzlediğim filmler diziler aynı kalitede Benim sorunum şöyle daha düşük ping almayı arzulamıştım oyunlarda ancak araştırdım serverlara olan uzaklıkla ilgiliymiş. Başka bir çözüm bilgisi olan var mıdır? Mesela farklı bir modem alsam oyunlarda ki ping değerim düşer mi? Çünkü Trabzon’da yaşıyorum arkadaşım ordu’da yaşıyor ve Ordu’nun köyü diyebilirim. 16MB fiber olmayan alt yapı kullanıyor ancak oyundaki pingi benden daha az oluyor. Hatta evde birisi Wi-Fi bağlanınca oyunda hareket edemiyor öyle bir internetten söz ediyoruz. Ordu'nun yakınlığı ile ilgili değil sanırım aldığı düşük ping normal şartlarda Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

PING ms: 16
DOWNLOAD Mbps: 94.70
UPLOAD Mbps: 5.19

Son düzenleyen: Moderatör:
Modeme kaç cihaz bağlı? Daha az cihaz daha az ping demek.
Arka planda çalışan ve internet bağlantısına ihtiyaç duyan bir program var mı? Arka planda interneti zorlamasın.
İnternete kablo ile mi Wifi ile mi bağlanıyorsun? Kablo her zaman daha stabil ping sunar.

Sunucuya olan uzaklıkla alakası WTF kullanabilirsiniz ama ne kadar işe yarar bilmem.

kablo ile bağlanıyorum telefon wifileri bağlı oluyor 2,3 telefon ama öyle film izleme falan yok yani normal arada bir whatsapp girilir telefondan discord kullanıyorum bunun dışında arka planda birşey kullanmıyorum

kablo ile bağlanıyorum telefon wifileri bağlı oluyor 2,3 telefon ama öyle film izleme falan yok yani normal arada bir whatsapp girilir telefondan discord kullanıyorum bunun dışında arka planda birşey kullanmıyorum
Bizim ev de 2 tane telefon bağlanıyor internete, hiç bir aktivite yapılmasa telefonda gene etkiliyor 40 lardan direk 70-80 lere çıkıyor bağlantıları kesince gene 40 a düşüyor sanırım cep telefonlarında arka planda çalışan uygulamalar otomatik güncellemeler vs. gibi etkenler yüzünden oluyor bu durum.

Oyun içi pinglerin büyük sebebi sunucular ile olan uzaklık diye düşünüyorum ben, örneğin italyadaki bir sunucu ile Türkiye'deki bir sunucunun ping değerleri arasında dağlar kadar fark oluyor

Ama arkadaşın interneti rezalet benimkine oranla o nasıl daha düşük ping alabilir
Oyun içi pinglerin büyük sebebi sunucular ile olan uzaklık diye düşünüyorum ben, örneğin italyadaki bir sunucu ile Türkiye'deki bir sunucunun ping değerleri arasında dağlar kadar fark oluyor
Aynı servera bağlanıyoruz ancak arkadaşlar daha düşük ping alıyor. Sorunum tam olarak bu internetim hepsinden iyi speedtest pingim düşük hızım yüksek upload desen kafi. Sorun neden kaynaklı acaba

Kablosuz bağlanıyorsanız o da etkileyebilir.

Kablolu bağlanıyorum tabiki.
O zaman sunucuya olan mesafe etkileyebilir. Ping’iniz yüksek değilse kafanıza takmayın bence. Bir sorun gözükmüyor çünkü. Bu arada arkadaşın dediği gibi internete bağlı cihazlar özellikle telefonlar etkileyebiliyor. Bizim evde biri yokken pingim 40’lara kadar düşüyor. Evde biri olduğunda hele bir de video açarlarsa 60 70’e çıkıyor. Yer yer 100’leri görüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…