Ping nelere bağlıdır?

Beşiktaş JK

Hectopat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1521964243
Selamun Aleykum.

2012'de yayınlanmış Recep Bey'in bu konudaki yazısını okumuştum ancak pek anlamadım ve üzerinden 6 yıl geçtiği için değişmiş olabilir diyerekten bu konuyu açıyorum. Esasen ping sorunu yaşayan birisi değilim ancak yine de insan daha iyisini istiyor tabi. Buyrun bahsettiğim konu; Ping Nedir?

Bu yazı halen güncel midir? Turknet'e geçip daha fazla download ve upload hızına sahip olmayı düşünüyorum ve bir de iyi bir modem alabilirim yanına. Bunları yapmam pingimi arttırır mı? Ve bu makale halen güncel ise, makalede bağlantı tipinin etkisi olduğunu söylemiş, nedir bu bağlantı tipi? Tam olarak ne yapmamız gerekiyor pingi arttırmak için?

Download ya da upload hızını arttırmak pingimi düşürür mü?

Genellikle bağlandığınız sunucunun yoğunluğuna, uzaklığına, internet alt yapınıza bağlıdır.

Arkadaşlar istediğim cevapları tam olarak alamadım. Yazımı daha iyi okursanız sevinirim, çok eksik cevaplamışsınız.

Ping Nedir? Konusunda bahsedilenler hala güncel. Makaleyi bir kez daha dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum. Sorduğunuz bazı soruların cevapları makalede halihazırda cevaplanmış durumda.

Yine de download ve upload hızları ping süresine etki etmez. En büyük etken konuda da bahsedildiği gibi internet altyapısıdır. Bunlar: ADSL, ADSL2+, VDSL, Kablonet ve Fiber İnternet vb. birkaç bağlantı tipi daha bulunmakta. Ülke genelinde çoğunlukla "ADSL ve ADSL2+" altyapısı kullanılmakta.

Senin kullanıcı olarak teknik anlamda pingi düşürmek için yapabileceğin bir şey yok. Bu durum bağlantı (altyapı) tipiyle alakalı. Yine makalede bahsedildiği gibi en iyi ping değerini Fiber bağlantı sunmaktadır. Diğer etkenler: sunucuya olan uzaklığın, bağlandığın sunucunun yoğunluğu ve kullandığın DNS sunucuları vb.

Baltaş'ın konusu güncelliğini kaybetmedi. Daha fazla indirme/yükleme hızı ping değerinizi etkilemez. Modemi değiştirmenizin ise eser miktarda etkisi olabilir. Bahsi geçen bağlantı tipleri Fiberoptik, ADSL gibi bağlantı tipleridir.

Anladım teşekkür ederim yanıtlarınız için.
Emre bey, bu ayrıntılı yanıtınız için ayrıca teşekkür ederim size. Peki Emre bey, bu fiberin ADSL altyapılarına göre dezavantajları var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…