Ping olmamasına rağmen diğer oyuncular pingli gibi görüyor

İşletim sistemi
Windows 11

BRgaem

Femtopat
Daha fazla  
RAM
gskill ripjaws 32gb cl36
SSD veya HDD modeli
samsung 980 1TB
Ekran kartı
rtx 4060
Anakart
h610M-K
İşlemci
intel i5 12400f
Her oyunda bu sorun var mesela başlıkta yazdığım gibi araba yarışında diyelim ki arkadaşımla yan yana gidiyoruz dümdüz yol ben öndeyim fakat arkadaşım beni daha geride görüyor bu sorunu nasıl çözebilirim? RAM ya da ekran kartımla alakalı bir sorun olabilir mi ekran kartım RTX 4060 işlemci i5 12400F RAM 32 GB monitör Hz 165 neden kaynaklı olabilir acaba?

Tam emin olmamakla beraber paket kaybı vakası gibi görülüyor Ethernet kablosu kullanmayı deneyebilirsin ayrıyeten modem ayarlarından cihazına paket geçişleri için öncelik verebilirsin ben düşük bağlantıyı böyle çözmüştüm.

Kaldı ki bilgisayarının özellikleri gayet yeterli duruyor ping gibi hissettiren düşük FPS ihtimali pek olası gözükmüyor.

Tam emin olmamakla beraber paket kaybı vakası gibi görülüyor Ethernet kablosu kullanmayı deneyebilirsin ayrıyeten modem ayarlarından cihazına paket geçişleri için öncelik verebilirsin ben düşük bağlantıyı böyle çözmüştüm.

Kaldı ki bilgisayarının özellikleri gayet yeterli duruyor ping gibi hissettiren düşük FPS ihtimali pek olası gözükmüyor.

Hatta nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama ben öndeyken arkadaşım beni arkada gördüğü için önde olmama rağmen çarpıyorum hangi oyun diye beltirmeme gerek yok bence çünkü her oyunda böyle.

Hatta nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama ben öndeyken arkadaşım beni arkada gördüğü için önde olmama rağmen çarpıyorum hangi oyun diye beltirmeme gerek yok bence çünkü her oyunda böyle.

Kanka baya baya paket kaybı gibi duruyor ağ sıfırlama gibi klasik yöntemleri deneyebilirsin istersen bir de benim yukarıda yazdığımı uygula. Cihazının MAC adresini seçerek yap 1 gram uğraştırmaz seni.

Kanka bayağı bayağı paket kaybı gibi duruyor ağ sıfırlama gibi klasik yöntemleri deneyebilirsin istersen bir de benim yukarıda yazdığımı uygula. Cihazının MAC adresini seçerek yap 1 gram uğraştırmaz seni.

Cihazımın MAC adresini bulmasını biliyorum fakat modemle alakalı bir ayarmı yapmam gerek.

Hocam şimdi şöyle bir şey var bu istege bagli bir ayarlama ama oyun oynayan, yuksek boyutlu indirme yapan, yayin acan cihazin verimli iş yapmasini sağlar

Modemin evdeki butun cihazlarin internet trafigini yonettigini biliyoruz
Biz bu onceligi ayarlarken besili camışın (büyük paketin) önden gitmesini istiyoruz ki verim alabilelim

Bu bahsettiğim ağ yönlendirme (QoS diye de geçer) diger cihazlarin deneyimini koruyarak öncelik verilen cihazin indirme ve yükleme verimliligine odaklanir.

Benim modemim de bile bu ayar varsa herkesin modeminde illa vardir diye düşünüyorum

Huawei HG255s modemini kullanıyorum bu arada.

Burada bariz sorun pingin yanlış hesaplanması ancak her oyun böyle diyorsun yani senin taraftan kaynaklanıyor mini minnacık bir ağ testi yap sunucuya bağlanma ile ilgili bir problem olduğundan emin ol

Benim söylediğim gibi paket kaybı da sebebiyet verebilir, bahsettiğim ayarlarla uğraşmak istemiyorsan Wİ-Fİ sürücüsünü kaldır (sakın cihazdan silme) sonra yeniden başlat. Kendi yine otomatik bulup koyacak

ayrıyeten oyun oynarken sunucuyu Avrupa yapmayı deneyebilirsin

Son düzenleme:
Ağ testi sonuçları bu şekilde yani ağ testinden ben bunu anladım.

Dosya Ekleri

• 1757789139756.png
    1757789139756.png
    23 KB · Görüntüleme: 2

Technopat Haberler

Geri
Yukarı