Ping Probleminin Kaynağını Tespit Etme

Krantan

Hectopat
Daha fazla  
Adsız.png

Arkadaşlar aşırı derecede ping problemi yaşıyorum. Türk Telekom sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını, altyapılarında bir sorun olmadığını belirtiyorlar. Ancak sorunun benden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, yukarıdaki tabloya bakarak sorunun kaynağını tespit etmek mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dsl bağlantı kullanıyorum. Sırf bu olay için CAT6 çektirmiştim internet kutusundan daireme. Ancak aylar sonra bu olay tekrarladı.
Şöyle bir sıkıntı da olabilir. Ankastreye sinyal düzgün geliyodur fakat switch te sorun oluşmuştur. Yetkili kişide uzaktan bağlandığında sinyal düzgün gidiyo diyebilir. Servis talebi açtırıp ankastreyi kontrol ettirin. Eğer apartmandaki internet kutusunda kendi hattınızı bulabiliyorsanız modeminizi kutunun yanına indirip orda bağlantı yapıp ölçüm yapmayı deneyebilirsiniz.

Şöyle bir sıkıntı da olabilir. Ankastreye sinyal düzgün geliyodur fakat switch te sorun oluşmuştur. Yetkili kişide uzaktan bağlandığında sinyal düzgün gidiyo diyebilir. Servis talebi açtırıp ankastreyi kontrol ettirin. Eğer apartmandaki internet kutusunda kendi hattınızı bulabiliyorsanız modeminizi kutunun yanına indirip orda bağlantı yapıp ölçüm yapmayı deneyebilirsiniz.
dediğiniz şeyleri yapacak bilgiye sahip değilim :( Türk telekomdan servis talep ettim ancak ücretli göndeririz diyorlar, sorun sizin altyapınızda dememe rağmen bunu kabullenmeyip ücretsiz servis gönderemeyeceklerini bildirdiler.
Modem de kaynaklı bir sorun olabilir ama Türk Telekom'a bir arıza kaydı bırakın eger sorunun sizden olmadıgını düşünüyorsanız.
Modemi resleyip deneyeceğim. Tracert komutunu bilen arkadaşların yorumlaması için attım, araştırdığıma göre burada belli oluyormuş sorunun kaynağı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı