Ping ve Packet Loss'un çözümü var mıdır?

burakkere

Decapat
Evet efendim konu aynen başlıktaki gibidir. Aklınıza gelen her şeyi denedim sıradan başlayayım: Öncelikle ADSL ve 16 Mbps Download'a kadar ve 3 Mbps Upload'a kadar bir internet kullanıyorum, kadar ifadelerinin sebebini anlamışsınızdır zira 13.5 Mbps (hani hiç sorun olmazsa ama genel 10-11) ve hiç değişmeyen 0.7 Mbps upload. Her çözümü denedim, zaten Wi-Fi kullanmıyorum Ethernet kullanmama rağmen ping değerlerim çok çok yüksekti. Sonrasında modem ara yüzünden diğer cihazlara giden interneti kısıtladım, her ne kadar işe yarasa da anlam veremediğim şekilde 30 saniyede bir ping değerlerim aşırı derecede yükselip 2-3 saniye içinde tekrar düşüyor. Hadi böyle bir şekilde idare ederken son 2 haftadır falan bu çözümde bir fayda vermemeye başladı. Evde ailemle yaşıyorum ve küçük kardeşimde var o da ben gibi sabah ya da akşam arada oyunda yani söz gelimi sabah akşam hep bir akış var ve zaten ping sebebi bu farkındayım. Geceleri düzeliyor takdir edersiniz. Neyse söz gelimi bunun bir çözümü yok mudur ya çok cihaz bağlanıyor olsa da ben rahat rahat oyun oynayamaz ya da arkadaşlarımla konuşamaz mıyım bu mudur yani.?Cidden tükendim hatta o kadar çaresiz bir durumdayım ki en azından 2 3 ping azalsın dercesine DNS kullanıyorum :D

Hayır yok. Defalarca internet sağlayıcımla görüştüm packet loss yüzünden.
Bir sonuca varamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı