PingPlotter değerleri nasıl?

RestalFox

Kilopat
Katılım
3 Mart 2016
Mesajlar
627
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
LoL de ms sorunu yaşıyorum bilet attığım da desteğe pingplotter uygulamasını indirip test etmemi istedi. Bir de size sorayım dedim.
Tam olarak nereye neye bakıyoruz bilen varsa bir yazabilir mi?

162.249.79.1.png


185.40.65.1.png
 
5. aşamada yüksek paket kaybı var. Muhtemelen uğradığınız ilk pop noktasıdır diye düşünüyorum.

Son aşamada %100 gözükmesinin nedeni sunucunun cevap vermemesi. Haliyle bu normal.

Peki bu normal ise ben LoL de 62 ms neden alıyorum CS de 35 40 ms alırken? Eskiden Türk Telekom kullanıyordum şimdi NetSpeed'e geçtim böyle bir ms sorunu olmaya başladı TTNET kullanırken 20 ms alıyordum LoL de çok ilginç.
 
Sanırım yanlış anladınız. Sadece son aşamada %100 olması normal.

Onun haricinde büyük sorununuz var.
Sorun olduğu bariz belli de bu sorun ne tam olarak paket kaybı mı Netspeed ile konuştuğum zaman sorunun ne olduğunu söylemeliyim ki bana yardımcı olsunlar...
 
Sorun
Peki bu normal ise ben LoL de 62 ms neden alıyorum CS de 35 40 ms alırken? Eskiden Türk Telekom kullanıyordum şimdi NetSpeed'e geçtim böyle bir ms sorunu olmaya başladı TTNET kullanırken 20 ms alıyordum LoL de çok ilginç.
Çünkü sorununuz ping sorunu değil. Pingplotter daha çok paket kaybı gözlemlemekte kullanılan bir program :) Paket kaybı yaşarsanız ping sürenizde sapıtır. Şöyle kabaca örnek vereyim. Sen kullanıcısın ve sunucuya "merhaba" diyorsun. Bunu bir paket olarak düşün. Bu paket 60 MS de sunucuya kavuşuyor diyelim, bu da kabul edilebilir bir gecikme süresidir aslında kötü değildir. Ama yolladığın ve alınan paketler de bir kayıp varsa eğer senin sunucuya dediğin "merhaba" şu şekilde gidecek, "me---r--ha--ba" yani arada kopukluklar oluyor. Bu durumda da oynadığın online oyunun akışında da kötü şekilde etkilenmeler olacak. Ping 120 olsun ama paket kaybı olmasın daha iyidir :) Bu arada çok fena paket kaybı sorunun var. Santralden sonra çıkış noktalarında ve ana sunucuda paket kaybı sorunun var. Mümkünse farklı sunuculara da aynı işlemi yapar mısın ? Mesela www.google.com adresine ve ekran görüntüsünü yine paylaşır mısın...
 
Sorun.

Çünkü sorununuz ping sorunu değil. Pingplotter daha çok paket kaybı gözlemlemekte kullanılan bir program :) paket kaybı yaşarsanız ping sürenizde sapıtır. Şöyle kabaca örnek vereyim. Sen kullanıcısın ve sunucuya "merhaba" diyorsun. Bunu bir paket olarak düşün. Bu paket 60 ms de sunucuya kavuşuyor diyelim, bu da kabul edilebilir bir gecikme süresidir aslında kötü değildir. Ama yolladığın ve alınan paketler de bir kayıp varsa eğer senin sunucuya dediğin "merhaba" şu şekilde gidecek, "me---R--ha--ba" yani arada kopukluklar oluyor. Bu durumda da oynadığın Online oyunun akışında da kötü şekilde etkilenmeler olacak. Ping 120 olsun ama paket kaybı olmasın daha iyidir :) bu arada çok fena paket kaybı sorunun var. Santralden sonra çıkış noktalarında ve ana sunucuda paket kaybı sorunun var. Mümkünse farklı sunuculara da aynı işlemi yapar mısın? Mesela www.google.com adresine ve ekran görüntüsünü yine paylaşır mısın?

Ben şunu anlamıyorum eskiden TTNET kullanırken ve aynı altyapıyı kullanıyorlar çünkü o zaman böyle bir sorun yoktu fakat bu NetSpeed'e geçiş yapınca böyle sorun ile karşılaştım umarım bu çözülebilen bir sorundur çünkü TTNET'e geri dönmek istemiyorum poff.
Not: Google adresini yazıp şu an test ediyorum 5 10dk geçsin SS atarım...

5. kısımda yer alan IP adresini paylaşıp bu noktada %40'a varan paket kaybı yaşadığınızı ifade edin.

Mail atıp, alıntıyı ekleyip ve son olarak network ekibinin ilgilenmesini rica ederseniz daha verimli olur.

Teşekkürler
 
Ben şunu anlamıyorum eskiden TTNET kullanırken ve aynı altyapıyı kullanıyorlar çünkü o zaman böyle bir sorun yoktu fakat bu NetSpeed'e geçiş yapınca böyle sorun ile karşılaştım umarım bu çözülebilen bir sorundur çünkü TTNET'e geri dönmek istemiyorum poff.

Not: Google adresini yazıp şu an test ediyorum 5 10dk geçsin SS atarım...

Türkiye'de en büyük paket kaybı sorunu yaşatan iki firmadan birisi Netspeed'tir. İkincisi de Türknet. Tabi ki her kullanıcı için aynı sorun var demiyorum ama genel anlamda bu iki firma berbat. TTnet'de daha önce daha düşük ping aldığınızı söylemişsiniz. Bu çok normal çünkü Netspeed TTnet'in fiziksel altyapısını kullanmasına rağmen kendisine kiralandığı ya da satılan omurga sistemini kullanıyor. TTnet tabi ki kendi müşterisini daha çok düşünecek. Yakın sunuculara ait pop noktalarını TTnet daha çok kendi müşterileri için kullanır. Tabi Turknet ve diğer firmalar da kendi müşterisi için yakın pop noktalarını kiralar. Ama her lokasyon için geçerli değildir bu. Artık kazancı hangi yerde daha fazla ise oraya daha çok ilgi gösterir. Ben şahsen TTnet kullanıyorum çünkü doğu anadolu da bir yerde yaşıyorum. Bu yüzden TTnet daha iyi. 55-60MS alıyorum CS:GO Viyana sunucusundan. Oturduğum yer Tunceli :)
 
Türkiye'de en büyük paket kaybı sorunu yaşatan iki firmadan birisi NetSpeed'tir. İkincisi de TurkNet. Tabi ki her kullanıcı için aynı sorun var demiyorum ama genel anlamda bu iki firma berbat. TTNET'de daha önce daha düşük ping aldığınızı söylemişsiniz. Bu çok normal çünkü NetSpeed TTNET'in fiziksel altyapısını kullanmasına rağmen kendisine kiralandığı ya da satılan omurga sistemini kullanıyor. TTNET tabii ki kendi müşterisini daha çok düşünecek. Yakın sunuculara ait pop noktalarını TTNET daha çok kendi müşterileri için kullanır. Tabi TurkNet ve diğer firmalar da kendi müşterisi için yakın pop noktalarını kiralar. Ama her lokasyon için geçerli değildir bu. Artık kazancı hangi yerde daha fazla ise oraya daha çok ilgi gösterir. Ben şahsen TTNET kullanıyorum çünkü doğu Anadolu da bir yerde yaşıyorum. Bu yüzden TTNET daha iyi. 55-60ms alıyorum CS:GO viyana sunucusundan. Oturduğum yer Tunceli :)

Şöyle bir şey diyeyim size ben önceden 12 15 arası bit hızım vardı NetSpeed'e geçiş yaptım 30 bit hız aldım ms bir tık düştü eskiden CS de 50 ms alıyordum şu an NetSpeed ile 30 40ms alabiliyorum ilginç bir şekilde faydalı oldu yani ve bu paket kaybı CS'ye pek yansımıyor gibi çünkü hiç hissetmiyorum ama LoL de ne varsa LoL'e aşırı yansıdı.
 

Geri
Yukarı