Pini kırık işlemcinizi çöpe atmayın

Halit57

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yaşadığım bir sorunu ve çözümünü anlatmak istiyorum. AMD FX 8350 işlemci kullanıyorum 5 yılı geçti ve memnunum. Performansı eski olmasına rağmen vasat değil tatmin edici. Geçenlerde Termal macun değişimi için söktüm ve fanı takarken oturtamadım. Stok soğutucu kullanmıyorum Cooler Master Hyper 103 kullanıyorum ve takması tek başına biraz zahmetli. takamayınca tekrar çıkartırken işlemci soğutucunun altına yapışmış şekilde geldi, Termal macun iyice tutmuştu ve işlemciyi soğutucudan çıkartırken baya zorlandım. Sonuç olarak zorlayınca fırladı düştü ve pinlerden 2 tanesi kırıldı. 4-5 yere sordum çöp dediler yapılmaz dediler ama internetten filan baya araştırdım çünkü yeni işlemci alacak durumum yok çok pahalı. Zaten FX 8350 bulmakta zor. İkinci elleri 500-600 arası ama ne olduğu belli değil. Sıfırı Hepsiburada.com'da 1500-1700 arası. Ben bu işlemciyi 5 yıl önce 450 veya 550 lira arası almıştım tam hatırlamıyorum. Bu kadar para vermeye değmezdi. Forumları gezerken benim gibi sorun yaşayanı zorda olsa buldum. Ümraniye de Kazal bilişimin kopan pinleri yerine taktığını yazmış. Hemen aradım ve tanesini 15 TL'den yapabileceğini söyledi. Hiç düşünmeden Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçtim ve 2 saat kadar sürdü yaptı. Kasayı da götürdüm ben orada yaptı topladık filan biraz test ettim 50 TL verdim ve sorun çözüldü. İşlemcim eski hali gibi sorunsuz çalışıyor. Buraya da yazmak istedim herkesin başına gelebilir malum dolar çok yüksek Ülkemizde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı