Pioneer SA-740 orantısız ses

Rev3nge

Kilopat
Katılım
14 Eylül 2016
Mesajlar
60
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, Pioneer SA-740 pikaplı deck set kullanıyorum, elimdeki hoparlörler çok eski abim ben çocukken almıştı ev sinema sistemi gibi bir şeydi subwooferı'da vardı. Amfiden balance kısımından orta boy olan hoparlöre çevirdiğimde herhangi bir sorun yok çok da güzel ses ve bass çıkıyor fakat büyük olan hoparlöre çevirdiğimde anlam veremediğim şekilde büyük olan hoparlörden daha az ses çıkıyor orta boy olana göre.

Ayrıca AUX boştayken elimle AUX kablosunun ucuna dokunduğumda orta boy olan hoparlörden cızz diye ses çıkıyor fakat balans ayarından büyük hoparlöre aldığımda cızz diye bir ses çıkmıyor hatta balans ayarı sondayken bazen diğer hoparlörden geliyor o cızz sesi. Farklı kanallarda denedim hoparlörü tek başına takarak denedim A ve B olarak 2 kanal 8 giriş bulunuyor hepsinde farklı farklı denedim ama nafile. Ayrıyeten bir tane de küçük boy hoparlör var onu da denedim AUX boştayken cızz diye ses gelmiyordu, hoparlörler dediğim gibi çok eski acaba tweeter bass herhangi bir hoparlörleri patlamış olabilir mi bundan dolayımı yapıyor olabilir veya amfidemi sorun var sizce?
 
Orta boy hoparlörün takılı olduğu amfi çıkışı arızalı. Aynı çıkışa sırayla hoparlörleri deneyin, hepsinde aynı cızırtı olursa denediğiniz amfi çıkışı arızalı, sırayla çıkışları deneyebilirsiniz. Amfiyi tamir ettirecekseniz mutlaka güvenilir bir yere götürün, yapıyoruz derken yapılmayacak hale getiriyorlar.
 
Denedim toplamda 8 adet giriş var 2+2 soldaki 4 lüye takınca auxa baskı uyguladığımda sürekli cızz sesi devam ediyor hani tepkimeyi alabiliyorum der gibi, diğer sağdaki 4 lüye takınca auxa baskı uyguladığımda herhangi bir tepkime yok sadece küçük zorla duyulan bir pıt pıt ses geliyor o kadar sanırsam sağdaki 4 amfi çıkışı arızalı doğru tespit midir sizce.
 
Son düzenleme:
Denedim toplamda 8 adet giriş var 2+2 soldaki 4 lüye takınca auxa baskı uyguladığımda sürekli cızz sesi devam ediyor hani tepkimeyi alabiliyorum der gibi, diğer sağdaki 4 lüye takınca auxa baskı uyguladığımda herhangi bir tepkime yok sadece küçük zorla duyulan bir pıt pıt ses geliyor o kadar sanırsam sağdaki 4 amfi çıkışı arızalı doğru tespit midir sizce.
Elle aux'a değince sağlıklı sonuç alamazsınız, aux'a bir ses kaynağını bağlayıp kısık seste hoparlörleri dinlerseniz arızalı yer ortaya çıkacaktır.
 
Biraz gerçekten karışık bir durum söz konusu olacak fakat yardımcı olabilirseniz gerçekten minnettar kalırım size. Bugün 2 hoparlörleri de denedim en düşük seste 2 hoparlörden de ses geliyordu. A ve B olarak 2 kanal bulunmakta resimde görebilirsiniz, A ve B kanalının ilk 2 girişine hoparlör bağladım bugün AUX'un tam ucuna baskı uyguladığımda her iki hoparlörde de tepkimeyi alabiliyorum fakat A ve B olarak 2 kanala böldüğüm için sesi biraz etkiliyor kısıyor sanırsam tek kanala göre, ve şu an tam resimde olduğu gibi taktığım şekilde AUX'un tam ucuna baskı yaptığım zaman a kanalındaki sadece ilk 2 giriş olan hoparlör tepkimeyi alabiliyor ama AUX'un yan taraflarına baskı yaptığım zaman a kanalının son 2 girişindeki hoparlör tepkimeyi alabiliyor.

Ve şöyle ki 2 hoparlörlerin boyu ve giriş güçleri farklı acaba o etki ediyor olabilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2022-11-04 at 21.15.05.jpeg
    WhatsApp Image 2022-11-04 at 21.15.05.jpeg
    171,9 KB · Görüntüleme: 23
  • büyük boy özellik.jpeg
    büyük boy özellik.jpeg
    138,7 KB · Görüntüleme: 24
  • büyük boy.jpeg
    büyük boy.jpeg
    122,4 KB · Görüntüleme: 16
  • orta boy özellik.jpeg
    orta boy özellik.jpeg
    137,3 KB · Görüntüleme: 15
  • orta boy.jpeg
    orta boy.jpeg
    96,1 KB · Görüntüleme: 7

Yeni konular

Geri
Yukarı