Pip komutu çalışmıyor

Black X6

Centipat
Daha fazla  
Eki Görüntüle 2007896

Pip komudunu her kullandığımda bu tarz bir hata alıyorum. Eğitimlerde kimse bu tarz bir sorunla karşılaşmıyor benim karşılaşmamamın sebebi nedir?

Dosya Ekleri

• 1699476030008.png
    1699476030008.png
    29,4 KB · Görüntüleme: 62
Kaan yazan yere kendi kullanıcı adınızı yazın. Python 3.11 kullandığınızı varsayarak yazdım, farklı bir versiyon kullanıyorsanız ilgili alanı düzenleyin (örnk. Python312). Komut istemini komutu çalıştırdıktan sonra yeniden başlatın.
Bash:
setx PATH "%PATH%;C:\Users\Kaan\AppData\Local\Programs\Python\Python311\Scripts"

Terminale mi yazıyorsunuz yoksa .py dosyasına mı?
VS Code terminali bulamayınca böyle söylüyormuş. Python'ı yüklerken PATH'e eklemediyseniz şaşırtmaz. Ekleyin.

Terminale python -m ensurepip --upgrade yazmayı deneyin. python yerine py yazmanız gerekebilir.
Olmazsa bunu indirin ve çalıştırmayı deneyin.

VS Code terminali bulamayınca böyle söylüyormuş. Python'ı yüklerken Path'e eklemediyseniz şaşırtmaz. Ekleyin.

Terminale python -m ensurepip --upgrade yazmayı deneyin. python yerine py yazmanız gerekebilir.

Hocam attığınız yoldaki kodu çalıştırdım ve pip komudunu çalıştırınca şu şekilde bir çıktı verdi:

1699696238930.png

Kaan yazan yere kendi kullanıcı adınızı yazın. Python 3.11 kullandığınızı varsayarak yazdım, farklı bir versiyon kullanıyorsanız ilgili alanı düzenleyin (örnk. Python312). Komut istemini komutu çalıştırdıktan sonra yeniden başlatın.
Bash:
setx PATH "%PATH%;C:\Users\Kaan\AppData\Local\Programs\Python\Python311\Scripts"

VS Code terminali bulamayınca böyle söylüyormuş. Python'ı yüklerken Path'e eklemediyseniz şaşırtmaz. Ekleyin.

İkinizede çok teşekkür ederim en sonunda çözdüm problemi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı