PIR sensöründe H pini nasıl kullanılır?

efew0

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kocaeli
Dönen bir tekerde, teker döndüğü sürece LED'i yakacak. Teker durunca da LED sönecek. Bunu anladığım kadarıyla pır sensöründe bulunan h PIN'i ile yapacağım. Fakat bu h PIN'i nasıl kullanılıyor bilmiyorum.

Sensör kullanmak zorunda mısın? Devreyi çizip atabilir misin ?

Sensör kullanmak zorunda mısın? Devreyi çizip atabilir misin ?
Hocam şuan elimde el ile tutulur bir şema yok. Sadece PIR sensörünün ayarları ile uğraşıyoruz. Sadece PIR sensörü ve led bağlı. Ayrıca bunu sensör olmadan nasıl yapabileceğimiz hakkında fikrimiz de yok.

Motorun artı kablosuna seri bağlarsınız birde önüne direnç atarsınız çözülür. PIR sensörü bazen stabil çalışmayabiliyor o yüzden sordum ben baya uğraşmıştım kafasına göre algılıyordu. Çizip atayım da programın adını unuttum.
Ekleme: Programı buldum.

Breadboard'da çizmedim karışıyor diye ama sanırım bu şekilde daha çok karıştı. İstersen çizebilirim tekrardan.

Son düzenleme:
Hocam tekerden kastım araba modülündeki teker değil. Sanayi tipi bir rulo makinesi tekerden kastım bu. Makinenin kodlarına erişemediğimiz için dışarıdan ardunio ile basit bir sistem eklememiz lazım.

Hocam tekerden kastım araba modülündeki teker değil. Sanayi tipi bir rulo makinesi tekerden kastım bu. Makinenin kodlarına erişemediğimiz için dışarıdan ardunio ile basit bir sistem eklememiz lazım.
Sensörün tam adı nedir ?

Hocam hareket için PIR sensörünü kullanıyoruz yani şu anlık. Fakat makine büyük sanayi tipi bir makine. Herhangi bir sensörü yok. Zaten bunu yapmamız fabrikadan istendi direkt. Basit olması ve maliyetli olmaması içinde Ardunio ile yapmamız istendi.

Tamam hocam PIR sensörünün tam adı ne ona göre ufak bir araştırma yapacağım. Her sensörün farklı bağlantısı olabiliyor.

Digital13'e taktığınız led bu kod ile yanacaktır. PIR sensörünü de Digital7'ye takıp bu kodu çalıştırmanız yeterli olur. Yukarıda da çizdiğim gibi bağlayacaksınız ben orda pinleri farklı bağlamış olabilirim, siz kendi bağladığınız pine göre kodu tekrar düzenleyin.

Ekleme: TinkerCAD programında çıkış en soldaki pinden oluyordu onu değiştirmeniz gerekiyor, bahsettiğim gibi sensörden sensöre değişiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…