Pirizden Ateş Çıkması

Ack61

Centipat
Arkadaşlar merhabalar duvardan elektirik alan 5LI uzatma priz ve 5'li prize bağlı 3 lü priz
Kasanın fişini 3 lü prize taktıgım anda pirizde patlama oldu ve evin sigortası attı. 5 Li prize elektrikli ısıtıcıda takılıydı ve çalışır durumdaydı. Hemen gidip duvardaki prize akım koruyucu ve patlayan prizin yerinede akım koruyuculu 3 lü priz aldım kasanın fişini taktım monitörün fişini taktım çalıştırdım ve herhangi bir problem yok her şey düzgün şekilde çalışıyor kasada herhangi bir yanık kokusu gibi şeylerde yok. Merak ettiğim konu yaşanan bu olayda kasadaki parçalar zarar görmüş müdür? Prizdeki patlamada kasaya yüklü elektirik gitme vb durumlar oluşmuş mudur? Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhabalar duvardan elektirik alan 5LI uzatma priz ve 5'li prize bağlı 3 lü priz
Kasanın fişini 3 lü prize taktıgım anda pirizde patlama oldu ve evin sigortası attı. 5 Li prize elektrikli ısıtıcıda takılıydı ve çalışır durumdaydı. Hemen gidip duvardaki prize akım koruyucu ve patlayan prizin yerinede akım koruyuculu 3 lü priz aldım kasanın fişini taktım monitörün fişini taktım çalıştırdım ve herhangi bir problem yok her şey düzgün şekilde çalışıyor kasada herhangi bir yanık kokusu gibi şeylerde yok. Merak ettiğim konu yaşanan bu olayda kasadaki parçalar zarar görmüş müdür? Prizdeki patlamada kasaya yüklü elektirik gitme vb durumlar oluşmuş mudur? Şimdiden herkese teşekkürler.
Ani elektirik kesintileri HDD gibi şeylere zarar verir ama sorunsuz acılıyorsa bir şey olmaz.

Sorununa tam olarak net bir cevap veremeyeceğim fakat geçenlerde altılı priz alışverişi yaparken, elektrikçiye sorduğumda 'eğer 1den fazla ısıtıcı vs takmayacaksan ömürlük bir prizdir, istersen 6 tane kasa tak' yanıtını aldım. Sanırım bu elektrikli ısıtıcılar faturalarda olduğu gibi iç elektrik tesisatının da içinden geçiyor, özellikle ev eskiyse. Çok fazla akım çektiğinden midir bilmem ama dikkat etmekte fayda var, özellikle yatarken kesinlikle prizde bırakmamaya özen gösterin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı