Pisi Linux USB'yi Görmeme Sorunu

Nedim Yılmaz

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar arkadaşlar. Çok çok eskilerden kalma bir laptop vardı bende Toshiba Satellite L30.
XP kurulu sistemde 1 gb ben ekledim toplam 3 gb ram var 80 gb hdd var bir de. Ben bunda programlama öğreniyorum yavaş yavaş videolarla falan amma velakin 720p video açamıyor :D neyse yeni sistem topladım A7870k olandan. Dedim ki onu alana kadar buna linux kurayım pratik olsun yavaş yavaş. Yerli dağıtım olan Pisi Linux kurayım dedim, ilk defa böyle bir işlem yapıyorum. USB belleğime yazdırdım başarılı şekilde fakat sistemi boot ederken USB yi görmüyor. Yani USB den boot etme olmuyor, boot seçeneklerinde USB yok ne yapmalıyım? Yardımcı olun lütfen. Laptopun resmi de bu.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    28,9 KB · Görüntüleme: 369
Son düzenleme:
USB'ye uygun bir biçimde yazdırman lazım. UEFİ olarak yazdırdıysan USB'den açılmayabilir. ( Bilgisayarın eski olduğu için büyük ihtimalle UEFİ yoktur.) Legacy olarak USB'ye yazdırmayı dene. Program olarak Rufus'u kullan. Seçeneklerinde Bios için MBR partition seçeneği senin için daha uygun olacaktır.

2. olarak Bios'ta "Secure boot" gibi bir seçenek varsa bunu "Disable" yap.

Rufus - Create bootable USB drives the easy way

USB'ye uygun bir biçimde yazdırman lazım. UEFİ olarak yazdırdıysan USB'den açılmayabilir. ( Bilgisayarın eski olduğu için büyük ihtimalle UEFİ yoktur.) Legacy olarak USB'ye yazdırmayı dene. Program olarak Rufus'u kullan. Seçeneklerinde Bios için MBR partition seçeneği senin için daha uygun olacaktır.

2. olarak Bios'ta "Secure boot" gibi bir seçenek varsa bunu "Disable" yap.

Rufus - Create bootable USB drives the easy way

Hemen deneyeceğim, teşekkürler.

@novalgin Rufus 256 hatası veriyor bir yerde. ISOtoUSB programını denedim yazdırdım başarılı dedi ama yine boot etmeye çalıştığım zaman F12 tuşunda USB'yi göremiyorum. USB portlarımı bozuldu diyeceğim hayır laptop açıkken gayet iyi çalışıyor. Sorun nedir anlamıyorum, eni sonu 40-50 lira verip bozuk olan DVD-RW'mi değiştirmek zorunda kalacağım herhalde. Ne yapmalıyım?

Hocam sağolun da sanırım BIOS, USB'yi algılamıyor. Yani yazdırma ile ilgili sıkıntı yok ama yeni bir dvd sürücü alacağım. Oradan yazdırıp deneyeceğim, bu program dvd ye de yazdırabiliyor mu?

Hocam sağolun da sanırım BIOS, USB'yi algılamıyor. Yani yazdırma ile ilgili sıkıntı yok ama yeni bir dvd sürücü alacağım. Oradan yazdırıp deneyeceğim, bu program dvd ye de yazdırabiliyor mu?
BIOS ne hangi chip setli? MSI için HDD bölümünde USB bellekler gözükebiliyordu, onunla boot edebiliyor ve ona kurulum yaptırıyordu. Detay ver.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı