Pivot pozisyonu ne iş yapar?

BerkayOK

Hectopat
Daha fazla  
Pivot pozisyonu ne iş yapar benim boyum 165-170 arası yaşım 12 daha uzama potansiyelim var ve pota altı oynamayı seviyorum. Sınıfın en uzunu benim peki bana pivotu tamamen açar mısınız görevlerini vb.

Son düzenleyen: Moderatör:
Defans ve Ofans olarak ikiye ayiralim.

Defans:

Pivot'un rolu pota altini penetre etmeye calisan oyunculara kapatmak ve defansif rebound almaktir. Uzun boylu ve guclu olduklari icin ikili mucadede etkili olmalari beklenir ve pota altinda rakip pivotun yakin pozisyondan skor almasini engellerler. Ayrica hizli oyuncular pota altina kat ettiklerinde de onlarin sutlarini bloklamalari ya da zorlastirmalari beklenir. Skora donusmeyen herhangi bir sutun rebound'unu alip, topu guard'a vererek bir sonraki ofansi baslatirlar.

Ofans:

Rakip potaya yakin durarak, ofansif rebound almaya ya da fizigini kullanarak yakin mesafeden sayi almaya calisir. Ek olarak farkli ofansif oyunlarda "Screen" yaparak yardimci olur. ( Pick & Roll ).

Eger rakip pivottan daha guclu ise takim topu pivota indirerek pota altinda rakip pivot ile yalniz birakmaya calisir. Fizik avantajiyla skor elde etmeye calisir. Bu avantaji egale etmek icin rakip takimdan bir oyuncu yardima gelirse, disarida bir adam bosta kalir. Pivot topu tekrar ona cikararak 3 sayi sansi yakalar.

Ek olarak, eger serbest atis bolgesinden isabetli atis yapabilecek bir pivot varsa, serbest atis bolgesinde bekler ofansif oyun sirasinda. Bu durumda rakip pivot bloklamak icin oraya ciktiginda pota alti bos kalir. Eger cikmazsa, uzun boy avantajiyla diger oyuncularin uzerinden isabetli atislarla skor elde etme sansi olur.

Genel olarak fizigi kuvvetli ve uzun boylu oyuncular sut isabeti pek olmaz. ( istisnalar var )

Isabetli atis atabilenler de pota altinda ezilirler. Hangi ozelligin nasil kullanacagi biraz menejerin tercihi.

Defans ve ofans olarak ikiye ayiralim.

Defans:

Pivot'un rolu pota altini penetre etmeye calisan oyunculara kapatmak ve defansif rebound almaktir. Uzun boylu ve guclu olduklari için ikili mucadede etkili olmalari beklenir ve pota altinda rakip pivotun yakin pozisyondan skor almasini engellerler. Ayrica hizli oyuncular pota altina kat ettiklerinde de onlarin sutlarini bloklamalari ya da zorlastirmalari beklenir. Skora donusmeyen herhangi bir sutun Rebound'unu alip, topu Guard'a vererek bir sonraki ofansi baslatirlar.

Ofans:

Rakip potaya yakin durarak, ofansif rebound almaya ya da fizigini kullanarak yakin mesafeden sayi almaya calisir. Ek olarak farkli ofansif oyunlarda "screen" yaparak yardimci olur. ( pick & roll ).

Eger rakip pivottan daha guclu ise takim topu pivota indirerek pota altinda rakip pivot ile yalniz birakmaya calisir. Fizik avantajiyla skor elde etmeye calisir. Bu avantaji egale etmek için rakip takimdan bir oyuncu yardima gelirse, disarida bir adam bosta kalir. Pivot topu tekrar ona cikararak 3 sayi sansi yakalar.

Ek olarak, eger serbest atis bolgesinden isabetli atis yapabilecek bir pivot varsa, serbest atis bolgesinde bekler ofansif oyun sirasinda. Bu durumda rakip pivot bloklamak için oraya ciktiginda pota alti bos kalir. Eger cikmazsa, uzun boy avantajiyla diger oyuncularin uzerinden isabetli atislarla skor elde etme sansi olur.

Genel olarak fizigi kuvvetli ve uzun boylu oyuncular sut isabeti pek olmaz. ( istisnalar var )

Isabetli atis atabilenler de pota altinda ezilirler. Hangi ozelligin nasıl kullanacagi biraz menajerin tercihi.

Bende tam açıklıyordum ama sen mükemmel açıklamışsın tebrikler :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı