Pixel Art Resimler Nasıl Kolay Kırpılır?

Jim Moriarty

Kilopat
Dostlar selam, Scratch'de bir oyun yapıyorum. İnternetin altını üstüne getirdim ancak hiçbir şekilde PNG yani arkası şeffaf animasyonlu (animasyonludan kastettiğim her hareketinin bir resminin olması) piksel objeler ve karakterler bulamadım. PNG olmayanları, yani arka planı renkli olanları GIMP'ten kırpmaya çalıştım ancak çok zor. Çünkü otomatik olarak düz bir şekilde çizgi çekemiyorsun kırparken(en azından ben yapamadım). Düzgün çizgi çekilse bile kırparken piksel piksel kırpmak çok zor. Bunun kolay bir yolu var mı? Elimde bana göre çok güzel şeyler var ancak hiçbiri PNG değil. Nasıl kolayca kırparım(piksel piksel kırpmadan)? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adobe Photoshop üzerinden kolayca yapılabileceğini düşünüyorum. Konuyu tam anlayamadığım için hangi metodu kullanabileceğinize dair bir fikrim yok.

Adobe Photoshop üzerinden kolayca yapılabileceğini düşünüyorum. Konuyu tam anlayamadığım için hangi metodu kullanabileceğinize dair bir fikrim yok.
Aynen öyle. Her hareketi farklı bir katmanda çizip, ardından bu hareketleri png olarak kaydettiğiniz zaman ihtiyacınız olan görselleri elde etmiş olacaksınız. Halihazırda animasyonları hazırlanmış karakterler bulmak da mümkün fakat ücretsiz ve kalitelilerini bulmak pek kolay olmayacaktır diye düşünüyorum.

After Effects'in Roto Brush diye bir tool olması lazım, videodan seçtiğin görüntüyü yakalayıp videonun geri kalanı boyunca o kısmı takip ederek kesip çıkarıyor.

character sprite diyerekten aratman lazım,ücretsiz ticari olarak kullanabileceğin cc0 lisanlı birçok kaynak var aynı zamanda 2d tileset diye aratarak harita yapımında kullanabileceğin çizimlere ulaşabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı