Çözüldü Pixel Game Maker MV Player 0xc0000007b hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Unsullied

Centipat
Oyunun sanırım motoru başlıktaki yazan. İnternette gördüğüm çözümleri denedim ama olmadı. Birkaç ay önce Microsoft'un resmi paketini Rufus'a atarak USB yoluyla format attım. Ve bu sorunu yaşamıyordum. İnternetten bağımsız oyunları deneyeyim dedim ve indirdikten sonra bu sorunla karşılaştım. Daha önce msvcr120.dll ve msvcp120.dll hatası alıyordum. Bunları internetten kendi elimle indirdim ve System32 ile SysWOW64 klasörüne kopyaladım. Daha sonra bu hatalar kalktı ama 0xc0000007b hatası almaya başladım. Tüm C++ Microsoft programlarını Denetim Masası üzerinden kaldırdım ve tekrar en baştan yükledim. Şu an yüklü olanlar;

1691496719652.png

-

1691496783422.png

Bunları tekrar kurdum. DirectX sürümüm 12(FL 12.1). Sistem geri yükleme noktası kullanmak istedim ama maalesef halihazırda daha önceden yedeklediğim bir sistem geri yükleme noktası yok. Şu anki sistemi kayıt edip onu kurmayı denedim. Yine olmadı.
"SFC /scannow" komutunu denedim, yine düzelmedi. Lütfen yardımcı olun.

Çözüm
İnternetten indirip atmış olduğunuz msvcr120.dll ve msvcp120.dll dosyalarını attığınız yerlerden silin ve Visual C++ 2013, 2015-2022 sürümlerini yeniden kurun.

Sorununuz çözülürse belirtin, çözülmezse rapor paylaşın.
İnternetten indirip atmış olduğunuz msvcr120.dll ve msvcp120.dll dosyalarını attığınız yerlerden silin ve Visual C++ 2013, 2015-2022 sürümlerini yeniden kurun.

Çözüm

Sorun düzeldi. Oyun açılıyor ancak bu sefer de açıldıktan sonra oynamak istediğim zaman (menüden) oyun kapanıyor. Bu oyunla alakalı bir sorun mu yoksa benimle alakalı mı bilmiyorum. Şimdiye kadarki sorunlarımı çözmeme yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

Sorun düzeldi. Oyun açılıyor ancak bu sefer de açıldıktan sonra oynamak istediğim zaman (menüden) oyun kapanıyor. Bu oyunla alakalı bir sorun mu yoksa benimle alakalı mı bilmiyorum. Şimdiye kadarki sorunlarımı çözmeme yardımcı olduğun için teşekkür ederim.
Sorun düzeldi :) Denetimli klasör ayarlarından oyuna izin verdiğimde sorun düzeldi. Windows Defender engelliyormuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı