Piyanoya klavye ile başlanır mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600X, MSI PRO B650-P WIFI, * Sapphire Pulse ITX Radeon RX 570 8GB * Kingston DDR5 32GB(2x16GB) 5600MHz CL36 Fury Beast, Sharkoon SS-COOLZERO-750 750W, Arctic LIQUID FREEZER II 240, DeepCool CC560
Piyano öğrenmek istiyorum. Fakat aşırı pahalı olmayacak şekilde ne almam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

İllaki 88 tuş, 7 oktavla başlayacaksınız diye bir kaide yok. 5 oktavlık Casio LKS250'i 11 sene kullandım. Tek farkı istediğiniz her parçayı çalamıyor veya istediğiniz sesi alamayıp absürt tınıyla devam ediyor olmanız, ki siz muhtemelen uzun bir süre 7 oktavın tamamını kullanmazsınız.

Kısaca, hayır, uygun fiyatlı bir klavye, org ile başlayabilirsiniz.
Baktınız devam ediyorsunuz 7 oktava geçersiniz.

Sesleri dert etmedikçe de on binlerce liralık duvar piyanolarına geçmeniz gerekmiyor. Sadece ilk geçtiğinizde plastik tuşlardan seramik tuşlara geçmek biraz ilginç hissettirir. Çünkü ağırlar.

İllaki 88 tuş, 7 oktavla başlayacaksınız diye bir kaide yok. 5 oktavlık Casio LKS250'i 11 sene kullandım. Tek farkı istediğiniz her parçayı çalamıyor veya istediğiniz sesi alamayıp absürt tınıyla devam ediyor olmanız, ki siz muhtemelen uzun bir süre 7 oktavın tamamını kullanmazsınız.

Sesleri dert etmedikçe de on binlerce liralık duvar piyanolarına geçmeniz gerekmiyor. Sadece ilk geçtiğinizde plastik tuşlardan seramik tuşlara geçmek biraz ilginç hissettirir. Çünkü ağırlar.
Anlıyorum. Biraz gezindim ve şu klavyeyi buldum. Başlangıç için tuş hassasiyeti olarak uygun mudur?

Anlıyorum. Biraz gezindim ve şu klavyeyi buldum. Başlangıç için tuş hassasiyeti olarak uygun mudur?
Maalesef bilemiyorum. Kullandığım klavye 13 sene önce çıkmış bir klavye bildiğim kadarıyla.

Ama yanılmıyorsam bu CTS'ler LKS'lerin alternatifleri. Eğer öylelerse tuşları oldukça hafif ancak basınca karşı tepkileri oldukça yeterli.

Konuların çoğunda @Single_factor hocamı gördüm. Fikrinizi almak isterim.

Konuların çoğunda @Single_factor hocamı gördüm. Fikrinizi almak isterim.
Link attığınız CT model başlangıç için yeterli. Ancak bu modeller yaylı mekanizmadır bakmayın tuş hassasiyeti falan yazdığına. Tuşa sert basarsanız elbette daha yüksek ses çıkayıyor düşük basarsanız daha az ama bir piyano hissiyatı ve zevki bambaşka şeyler.

Link attığınız CT model başlangıç için yeterli. Ancak bu modeller yaylı mekanizmadır bakmayın tuş hassasiyeti falan yazdığına. Tuşa sert basarsanız elbette daha yüksek ses çıkayıyor düşük basarsanız daha az ama bir piyano hissiyatı ve zevki bambaşka şeyler.
Bir de abisi var ama fiyat farkı çok fazla. Değer mi fiyat farkına?

Me
Bir de abisi var ama fiyat farkı çok fazla. Değer mi fiyat farkına?
Mekanizma aynı. Pitchbender ve dijital içerik eklemişler. Eğer piyano öğrenmek amacında iseniz abisini almanıza gerek yok. İleri seviyede Dijital piyano alırsınız.

Me

Mekanizma aynı. Pitchbender ve dijital içerik eklemişler. Eğer piyano öğrenmek amacında iseniz abisini almanıza gerek yok. İleri seviyede Dijital piyano alırsınız.
Teşekkür ederim. CT-S100'ü alacağım.

Dün elime ulaştı. Çok güzel bir klavye teşekkür ederim. Bu videoları izleyerek çalmaya çalışıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
İllaki 88 tuş, 7 oktavla başlayacaksınız diye bir kaide yok. 5 oktavlık Casio lks250'i 11 sene kullandım. Tek farkı istediğiniz her parçayı çalamıyor veya istediğiniz sesi alamayıp absürt tınıyla devam ediyor olmanız, ki siz muhtemelen uzun bir süre 7 oktavın tamamını kullanmazsınız.

Merhaba bende düşünüyorum ama şöyle bir sıkıntı var apartman içinde çalarsın komşulr rahatsız olabilir. Bu durumda ne alşmalıyım. Midi klavye gördüm, PC'ye bağlayıp PC'den çıkıyor sesi. Gerçekten bir fikrim yok lütfen bir yardımcı olabilir misiniz? Daha yeni öğreneceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı