Piyasada en iyi socket 775 işlemci?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ismail Çakmak

Hectopat
E5400 işlemcim var. Şu anda piyasada en iyi socket 775 işlemci E7500. Almalı mıyım? Alırsam performans farkı olur mu? GTA 4'te kasma oluyor. Ekran kartım 9800 GT. Anakartım Foxconn G41-MX 2.0.

Ekran kartı da önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Piyasadaki en hızlı LGA 775 işlemci E7500 değil. Core 2 Extreme QX6850 en hızlı LGA 775 işlemcidir. Fakat gereksiz derecede pahalıdır. Performans almak için o işlemciyi E8000 serisi bir işlemci ile değiştirmelisin. E8500 veya üstü iyidir mesela.

Ekran kartı için bütçeni ve güç kaynağını söylemen lazım. Güç kaynağın kaliteliyse HD 7750 önerebilirim. Nvidia dersen de GT 550 Ti olabilir.

E5400'den E7500'e geçmek sana hiçbir şey kazandırmayacaktır. Bu bağlamda ikinci el işlemci almalısın. Donanımhaber'de ikinci el işlemciler bulabilirsin... İşlemcide mekanik parça olmadığı için ikinci el alabilirsin sorun olmadan...

Ekran kartı olarak ATİ'nin 7*** serisi PCI express 3.0 desteği var. Takınca bir sorun olur mu?

Anakartım sata 2 destekliyor. Sata 3 harddisk takılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bencede Q9650 gibi bir işlemciyi donanimhaber'den 2. el olarak almalısın. En azından çift çekirdekten 4 çekirdeğe geçmiş olursun, bu da oyunlarda yeterli olacaktır. Ekran kartı olarak HD 6850, HD 7770 alabilirsin bütçen varsa 350-400 TL. (sadece ekran kartı için) Bu ikili seni epey idare eder, daha sonra sistem değişikliği yaparsın, ekran kartını aktarırsın aynen. ^^

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı