Plak alırken nelere dikkat edilmeli?

Yalçın Kayra

Decapat
Daha fazla  
Dostlar selam, ben plak alıp koleksiyon yapmak istiyorum. Ama plakçalar da alıp eve koysam fena olmaz. Genelde metal ve rock türde müzikler dinliyorum. Plak alırken dikkat edilmesi gereken şeyler hakkında ilgili kişiler beni bilgilendirirse memnun olurum.

Çalışması ile ilgili kuşkularınız olması doğal, iyi depolanmış bir plak iyi bir kozmetiğe sahip olmalıdır.

Oynatır iken sorunlar yaşandığı zaman sadece plak için kötü düşünmemek lazım, kullanılan plak iğnesi ve hız ayarlarını kontrol etmelisin.

Temizlik kısmına gelir isek bir kolonyayı az miktar su ile inceltip gerekli temizliği bir mikrofiber bez ile yapabilirsin.

Sadece koleksiyon için topluyor isen ve calışması pek önemli değil ise istediğin plağı alıp uygun görseli basıp üzerine yapıştırabilirsin.

Koleksiyon yapacaksanız normal alabilirsiniz. Yeni plakların hepsi CD kalitesinde olduğu için pek fark etmeyecektir. Plağı istiflerken dik istiflemeye özen gösterin. Güzel bir plak depolamak için dolap iyi olacaktır. Plakçalar ise bambaşka bir boyut. Dediğim gibi yeni plakların kalitesi CD kalitesinde en azından bizde üretilenler. 2. el alacaksanız temizliğine çatlakların olup olmadığına genelde olur ama derin olmamalı pek. Plağın kendi kapağının olması gibi etkenler önemli. Plakçalar alacaksanız hangi boy desteklediği hangi iğnenin kullanıldığı tam ya da yarı otomatik mi olduğu gibi pek çok etmen vardır. Tavsiyem şu yeni hoparlörü kendi içindeki süs eşyasına o kadar para vermemeniz yönünde olacaktır. Güzel bir raf hoparlör ve iyi bir plakçalar ile lezzetli bir dinleme yetisine sahip olabilirsiniz ama piyasada satılan renkli iki tane minik hoparlörü olan süs eşyaları anca sosyal medyaya fotograf atmak için alınır. :) Sağlıcakla kalın.

Koleksiyon yapacaksanız normal alabilirsiniz. Yeni plakların hepsi CD kalitesinde olduğu için pek fark etmeyecektir. Plağı istiflerken dik istiflemeye özen gösterin. Güzel bir plak depolamak için dolap iyi olacaktır. Plakçalar ise bambaşka bir boyut. Dediğim gibi yeni plakların kalitesi CD kalitesinde en azından bizde üretilenler. 2. el alacaksanız temizliğine çatlakların olup olmadığına genelde olur ama derin olmamalı pek. Plağın kendi kapağının olması gibi etkenler önemli. Plakçalar alacaksanız hangi boy desteklediği hangi iğnenin kullanıldığı tam ya da yarı otomatik mi olduğu gibi pek çok etmen vardır. Tavsiyem şu yeni hoparlörü kendi içindeki süs eşyasına o kadar para vermemeniz yönünde olacaktır. Güzel bir raf hoparlör ve iyi bir plakçalar ile lezzetli bir dinleme yetisine sahip olabilirsiniz ama piyasada satılan renkli iki tane minik hoparlörü olan süs eşyaları anca sosyal medyaya fotograf atmak için alınır. :) Sağlıcakla kalın.
Teşekkür ederim dostum. Bu cd kalitesi dediğin şey ne oluyor, bildiğimiz bilgisayara takılan cd'lermi? Büyük ihtimalle poster alcam, çünkü metal gruplarının plakları biraz pahalı.

Teşekkür ederim dostum. Bu CD kalitesi dediğin şey ne oluyor, bildiğimiz bilgisayara takılan CD'ler mi? Büyük ihtimalle poster alacağım, çünkü metal gruplarının plakları biraz pahalı.

CD kalitesi denilen şey sesin spektrumu ile daha iyi anlaşılır, 44.1 KHz ve 16 bit değerlerine sahip kayıtlar CD kalitesidir.

Master kayıtlar ile sesin kalitesi "aşırı" bir şekilde değişir, kullanılan cihazın tipi ve markası çok büyük bir etkendir.

1720986071990.png

1720986129012.png

Teşekkür ederim dostum. Bu cd kalitesi dediğin şey ne oluyor, bildiğimiz bilgisayara takılan cd'lermi? Büyük ihtimalle poster alcam, çünkü metal gruplarının plakları biraz pahalı.
Evet evet bildiğimiz müzik CD lerinin kalitesinde. Orjinal müzik CD sindrn bahsediyorum. O kalitede tabi bu sorun koleksiyon yapmanızı engellemez elbette.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı