Plakasız 2000 watt scooter kullanılır mı?

Furkan Borak

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kocaeli, Karamürsel
Arkadaşlar selam, arkadaşımdan 2000 watt, yükseltilmiş 4000 watt scooter alacağım, boyutu biraz küçük ve elektrikli olduğu için belli olmayacağını düşünüyorum. Plakası falan var ama takmazsam, zaten 25 hız sınırı var, 2.modda 45 hız sınırı var, çevirmeye falan sokmuyorlar ama öyle bir durum da, plakasını takmazsam, polis sorduğun da 250 watt yani 0.25 desem ne olur? Nasıl anlarlar 2000WATT olduğunu anlamazlar bence ehliyet olmadığı için ceza yiyeceğimi düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam tanıdığım ehliyetsiz çocuklar plakalı kullanıyor ve sorun olmuyor bence siz yasal olması açısından plakasını taktırın sıkıntı çıkartmazlar zaten. Bizim okulun önüne arada polisler denetime geliyor mesela 3000 wattlık plakalı scooterlere bir şey demiyorlar.

Ama şimdi ehliyetim yok, çevirmeye genelde girmiyorum ama mesela girdim diyelim, adam baksa, ehliyet gerektirdiğini falan görse ceza yazması çok büyük sıkıntı çıkartır bana. Plaka takmasam, adam niye plaka yok dese, abi bu 250watt bunlarda plaka yok desem ne diyebilir ki?

Hocam her türlü kaç watt olduğu belli olur mesela adam internetten modele bakar 2000 watt yani kandırmaya gerek yok ama zaten minik ise motora bir şey diyeceklerin sanmıyorum yanlarından geçerken 1. viteste geçersin sonrası 2. vitesle devam edersiniz tabii yine de polis ile diyalog tercihiniz size kalmış.

Ama burada ki polislerin o kadar takacağını düşünmüyorum kocaeli karamürsel, tatil köyü kasabası gibi bir yer. Motora benziyor biraz ama eletkrikli scooter belli yani.

Ama burada ki polislerin o kadar takacağını düşünmüyorum Kocaeli karamürsel, tatil köyü kasabası gibi bir yer. Motora benziyor biraz ama eletkrikli scooter belli yani.

Tamam hocam sıkıntı çıkmaz bence alın derim. Bakmıyorlar bile elektrikliyse zaten.

Aynen elektrikli zaten, RKS valerio, bilginiz var mı? Nasıldır scooter.

Hocam sıkıntı etmeyin bizim arkadaşta da bundan var bir şey olmuyor yani. Şimdiden hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…