Plati Market'te Steam hesaplarını Türkiye hesabı yapan satıcılar var

Türkiye'nin yerel fiyatlandırması o, diğer Avrupa ülkelerinde 67 cent değil, Steam kuru sabitlediği için bizde 67 cent.
Evet öyle de, yakın zamanda zam gelir bence.
 
TR de zamanında RUB daha ucuz diye plati.ru'dan alışveriş yapıyordu, senin şu an bu siteyi bilmen bile sırf bu yüzden. Sorun ne burada şimdi?
Steam'de ülkelere özel fiyatlandırmalar var. Aldığımız ücretlere göre belirleniyor. Arjantin gibi daha zor durumda yaşayanlar düşük fiyatlara oyun alırken İsrail gibi iyi şartlarda yaşayanlar daha pahalıya oyun alıyor. Vatandaşlığa göre belli başlı haklar tanınıyor gibi düşünebilirsin.

Vatandaşlık dedim şimdi sana daha farklı bir örnekle bu durumu açıklayacağım: Plati Market'teki Steam hesaplarını Türkiye hesabı yapan satıcıları kaçak göçmen arabası olarak düşün. Kaçak göçmenler ise bu satıcılardan o ürünleri alanlar oluyor o zaman. Kaçak göçmenler Türkiye'de kirada kalmaya başlayınca kira fiyatları birden artmaya başladı. Hatta bazı kişiler kişi başı ücret almaya bile başladı. Çünkü sayıları fazla bunların. Şimdi bunlar bu ürünleri alınca da Steam'deki yapımcılar fiyatlarını yükseltmeye başlıyor. Kira fiyatları yükselince sadece kaçaklar için değil, bizim için de yükseldi. Yani bu çakallar yüzünden Steam'de oyun fiyatları artıyor. Onlara pek dokunmuyor. Olan bize oluyor. Asıl sorun da işte burası. Şimdi bu kaçak göçmenler illegal bir şekilde ülkemize girdi ve ülkemizin haklarını illegal bir şekilde kullanıyor.

Plati.ru'yu bilme sebebim Steam hesaplarını Rusya hesabı yapan satıcıların bulunması değil, bir arkadaşımın orada ucuza GTA 5 almasıydı. Ayrıca bu olayların para birimiyle alakası yok. Arkadaşımın 15 TL gibi çok ucuza GTA 5 almasının sebebi kullanılmış bir hesap vermeleriydi. Ayrıca o zamanlar GTA 5 ücretsiz verilmemişti.

Son olarak ülkenin ucuz oyun alabilmek için kullanılması seni rahatsız etmiyorsa diyecek bir şeyim yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı