Çözüldü Platoon PL-9263 500W dengesiz çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mustafa037

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarı kasadan başlatma düğmesine bastığımda Power Supply'min çalışma hızı çok dengesiz bazen yavaş çalışıyor. Bazen bir hızlı bir yavaş oluyor. 1-2 dk sonra düzeliyor ama. Bunun sebebi nedir?

Markası:
Platoon PL-9263 500W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Patlamaya hazırlanıyor hocam.

Fan bir yere sürtüyor olabilir veya fazla tozlanmıştır fanın dönmesini engelliyordur. PSU çok kalitesiz bir PSU sanırım 500W değil de 330W veya 380W gibi bir değer veriyordu bende kullandım o yüzden biliyorum.

İlk açılışta voltaj dengesizliği yüzünden fan devri saçma sapan dalgalanabiliyor.

Kalitesiz PSU'larda birkaç yıl içinde kondansatörler yıpranır sizdeki PSU da bu sorundan dolayı fan devri kafasına göre çalışıyor.

Fan bir yere sürtüyor olabilir veya fazla tozlanmıştır fanın dönmesini engelliyordur. PSU çok kalitesiz bir PSU sanırım 500W değil de 330W veya 380W gibi bir değer veriyordu bende kullandım o yüzden biliyorum.

İlk açılışta voltaj dengesizliği yüzünden fan devri saçma sapan dalgalanabiliyor.

Kalitesiz PSU'larda birkaç yıl içinde kondansatörler yıpranır sizdeki PSU da bu sorundan dolayı fan devri kafasına göre çalışıyor.

Çözüm

Evet bayağı oldu alalı nereden baksan 4 5 sene olmuştur temizlesem düzelmez değil mi?

Evet bayağı oldu alalı nereden baksan 4 5 sene olmuştur temizlesem düzelmez değil mi?

PSU temizlemek bence riskli içinde elektrik var sonuçta hem de kalitesiz bir PSU'dan kastediyoruz.

Zaten o PSU'yu kullanmakta riskli bilgisayardaki bütün parçaları tek bir hamle ile bozabilir.(Kendisini zorlayacak parçalar var ise)

Bence o PSU'dan kurtulun.

PSU temizlemek bence riskli içinde elektrik var sonuçta hem de kalitesiz bir PSU'dan kastediyoruz.

Zaten o PSU'yu kullanmakta riskli bilgisayardaki bütün parçaları tek bir hamle ile bozabilir.(kendisini zorlayacak parçalar var ise)

Bence o PSU'dan kurtulun.

i7 4790 Intel H81 1050 Ti var

Kurtul demişsiniz acaba F/P PSU öneriniz var mıdır?

Her bütçeye uygun önerebilir misin?
PSU'ya da bir sürü para vermek istemiyorum açıkçası.

CX550 iyi fiyata güzel PSU.

Bütçem var dersen.

Bence CX550 al geç güzel PSU'dur kendisi sistemine fazlasıyla yeter. İleride sistemini yükseltirsen bile CX550 gayet yeterli gelir.

CX550 iyi fiyata güzel PSU.

Bütçem var dersen.

Bence CX550 al geç güzel PSU'dur kendisi sistemine fazlasıyla yeter. İleride sistemini yükseltirsen bile CX550 gayet yeterli gelir.

Rampage RGB500 500W 80Plus Bronze modeli nasıl olur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı