Uygulama geliştiricilerin tercihine bağlı kullandığı bir eklenti, geliştirilen uygulamaları etkiliyor. Bu "virüs" dediğiniz eklentinin çalışması için uygulama geliştiricisinin kendi rızasıyla uygulamasındaki güvenlik kontrollerini kapatması gerekiyor.
Bu nasıl önlenebilirdi? Eklenti açık kaynaklı olsaydı ne yaptığı incelenebilirdi. Kapalı kaynak dahi olsa sırf eklentiyi kullanmak için güvenlik kontrollerini kapatmayabilirlerdi.
Geri dönüşün için teşekkürler. Olay amacından biraz saptı ve şu an uygulama mağazalarının güvenlikleri hakkında konuşuyoruz değil mi?
O halde bu yazdığınız şey direkt olarak beni onaylıyor zaten. Geliştirici dikkat etmese hatta kötü niyetli olsa bile o uygulama bir şekilde mağazaya girebiliyor ve bu da mağazayı %100 olmaktan çıkarıyor. Yani kesin konuşamayız.
Alıntıladığınız ikinci fotoğrafta işaretlemediğiniz yerde ekrana direkt bildirim basıldığı söylenmiş ve bunun kimlik avcılığı için kullanılabileceği söylenmiş daha ne yapması gerekiyordu ki zaten bir zararlı yazılımın? Bunu güzelleyelim mi gerçekten şimdi? Az önce mağaza güvenliydi, şimdi güvenli değil ama güvenli sayılmayan şeyler güvenli oldu. Bunun sonu yok.
Reklam sistemini yanıltan uygulamaya virüs diyemeyiz. Reklam şirketinin problemi.
Bunu duymamış gibi yapıyorum. Yukarıda uygulama mağazalarına açıklama yaptığını beyan ederek uygulama geliştiren birisi olduğunu ilan eden siz, cidden reklam yanıltıcılar ile sizin cebine girecek parayı korsanların cukkalamasına ses çıkarmamış olmuyor musunuz? Üzerine problemi reklam verene mâl ediyor gibi oluyoruz, o da açık giyinmeseydi der gibi oluyor bu biraz.
Şöyle bir düşününce; En az 13 milyon indirilen uygulamanın kârı, reklam sahibi ve alan sahibine ne kadar zarar neticesinde görmezden gelindi acaba değil mi?
Velhasıl, raporu ben incelemedim ancak inceleyen doğru karar vermiş, bunun örnekleri var, örnekleri küçümseyerek problemden kurtulamayız. İnternet güvenli bir yer değildir. Herkes kendine düşen özeni göstermeli. İyi Sosyaller.
Tartışmaya devam edeceksek mesajları konuya taşımanızı rica edebilir miyim? Çok uzayacak.
Aslında ben de konuyu kirletmemek adına daha fazla tartışmak istememiştim, hatta buna tartışma bile değil alışveriş diyelim. Dilerseniz ileride bir konu açıp oradan bilgilerimizi paylaşmaya devam edebiliriz?