Ya kardeşim laf anlatamıyorum her halde sana. Eski oyunları M.Ö kalmış oyunları düşük kalitede düşük cihazla oynamak istiyorsan git al PS3 tamam. Ama yeni nesil ve temiz kullanışlı güncel piyasası olan bir cihaz istiyorsan birazcık parana kıyıp alacaksın PS4 bu kadar basit. Zaten Türkiye'de her şey ateş pahası sen paranı biriktirene kadar her şeyin fiyatı artmış olacak o yüzden taksitle al 6 ay a taksit yap her ay öde 1K 1.5k kafan rahat etsin. İstediğin her oyunu oynarsın. CD leride bir şekilde halledersin artık.
Ayrıca ben kasım 2022 de toplama PC aldım 10k ya 5K sını taksit yaptım 3 ay ve kasım'da aldığım o kasanın şu an güncel fiyati 13K gerisini sen düşün artık )
PS'lerde PS Plus'a 70 TL vererek 400'ü aşkın bir oyun oynayabiliyorsunuz, Xbox'da 50 TL vererek 400'ü aşkın oyun sayısına sahip olabiliyorsunuz. Xbox One X'i düşünelim GTA 5'i 1080p 60 FPS şeklinde oynatabiliyor. Şu an 2. el fiyatları (ki 0'ı satılmıyor) 4500-5000 civarında. Bu fiyata 1080p 60 FPS oyun oynatacak PC yok (bu arada One X'in 4K 30 FPS desteğine de sahip olduğunu söyleyeyim). O yüzden konsol almak çok daha mantıklı PC fiyatları ekran kartı falan uçuk.