PlayStation 3 nasıl tamir edilir?

revodevo

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Elimde bir PlayStation 3 (PS3) fat kasa var. Anlamadığım bir hata ile karşı karşıya kaldım. Bana işlemciyi kesmemi ve termal macun sürmemi önerdiler. Hepsini yapmama rağmen cihazın hatasını hala gideremedim.

Kaç farklı yazılım yüklesem de, eski yazılımları denesem de, multiMAN. İle sıcaklığına baksam da hiçbir şey çözüm olmadı. Soğutucu bloğunu da değiştirdim. Buna rağmen anakarttaki bu arızayı bulamadım.

Cihazın arızası şöyle: Cihazı açtığım gibi sırasıyla yeşil, sarı ve kırmızı ışık yanıyor, sonra kırmızıda kalıp kırmızı ışık yanıp sönüyor. Tam açıldığı an ya ekran kartı ya da işlemci normalden çok daha fazla ısınıyor ve cihaz kapanıyor. Ne olduğunu hiçbir şekilde anlayamadım, kaç işlem denesem de sonuç alamadım. Tamircilerin çoğu da bakmıyor. Çocuklarım için almıştım, açıkçası çöpe atmak da istemiyorum. cech L04 model numaralı bu cihazı nasıl onarabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. Elimde bir PlayStation 3 (PS3) fat kasa var. Anlamadığım bir hata ile karşı karşıya kaldım. Bana işlemciyi kesmemi ve termal macun sürmemi önerdiler. Hepsini yapmama rağmen cihazın hatasını hala gideremedim.

Kaç farklı yazılım yüklesem de, eski yazılımları denesem de, multiMAN. İle sıcaklığına baksam da hiçbir şey çözüm olmadı. Soğutucu bloğunu da değiştirdim. Buna rağmen anakarttaki bu arızayı bulamadım.

Cihazın arızası şöyle: Cihazı açtığım gibi sırasıyla yeşil, sarı ve kırmızı ışık yanıyor, sonra kırmızıda kalıp kırmızı ışık yanıp sönüyor. Tam açıldığı an ya ekran kartı ya da işlemci normalden çok daha fazla ısınıyor ve cihaz kapanıyor. Ne olduğunu hiçbir şekilde anlayamadım, kaç işlem denesem de sonuç alamadım. Tamircilerin çoğu da bakmıyor. Çocuklarım için almıştım, açıkçası çöpe atmak da istemiyorum. cech L04 model numaralı bu cihazı nasıl onarabilirim?
PCB’yi fırınlamayı deneyebilirsin ama kurtarma ihtimali çok düşük. Bende de aynı hata vardı; cihaz çalışıyor, sarıya geçiyor, ardından kırmızıya dönüp kendini kapatıyordu. Buna yellow death deniyor. Genellikle işlemci ya da ekran kartı altındaki lehimlerin kopmasından kaynaklanıyor ve ancak reballing işlemiyle tamir edilebiliyor. Ben 4–5 kez denedim ama sonuç alamadım. En sonunda güç kaynağını ve HDD'yi söküp çöpe attım.

Hocam maalesef bunuda denedik değişen hiçbir şey olmadı maalesef.Geçenlerde psn kurdum hesabimi girene kadar 1 saate yakın bekledım ama fan sesi stabil hiç bir sorun yoktu.Hesap girisini bitirdikten sonra isindi hatasini verip direkt kapandı ve kırmızı ışık yanıp söndü

Hocam maalesef bunu da denedik değişen hiçbir şey olmadı maalesef. Geçenlerde PSN kurdum hesabimi girene kadar 1 saate yakın bekledım ama fan sesi stabil hiçbir sorun yoktu. Hesap girisini bitirdikten sonra isindi hatasini verip direkt kapandı ve kırmızı ışık yanıp söndü

Dediğim gibi o sarı ışık genelde CPU veya GPU'nun altındaki lehimlerin kopmasından kaynaklı veya ısıdan oluyor. Isı olmadığına göre kopmadan kaynaklı gibi duruyor.

Dediğim gibi o sarı ışık genelde CPU veya GPU'nun altındaki lehimlerin kopmasından kaynaklı veya ısıdan oluyor. Isı olmadığına göre kopmadan kaynaklı duruyor.
Hocam bazen kapanirken, tabii belli bi süre çalıştıktan sonra ,ışık bile yanmiyor.Sadece kapandıktan sonra kırmızı ışık yanıp sönüyor.

Hocam bazen kapanirken, tabii belli bi süre çalıştıktan sonra ,ışık bile yanmiyor.Sadece kapandıktan sonra kırmızı ışık yanıp sönüyor.
Ara sıra çalışıyor mu?

Ama eskiden arada bi açılıyordu şimdilerde ise sadece ilk açılmada sorun çıkartabiliyor onun dışında 20 defada açsam yine açılır ama kapanmasıda kısa sürüyor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu şekilde mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı