PlayStation 4 2023 yılında alınır mı?

Hocam bende SSD veya HDD takmayı planlıyorum bir öneriniz var mıdır?

Hocam HDD dediğim gibi 2,5" olduğu sürece desteği kaç TB bilmiyorum (4 diye hatırlıyorum), çalışıyor. SSD de öyle tabii. Ben 2TB 870 Evo kullandım, sorun yaşamadım. Bu arada belirteyim, PS4'ler SATA II desteklerken PS4 Pro SATA III destekliyor. Şahsen Pro'da bile performans farkı çok azken PS4'lere SSD yükseltmesinin gerekli olduğunu düşünmüyorum.
 
Hocam HDD dediğim gibi 2, 5" olduğu sürece desteği kaç TB bilmiyorum (4 diye hatırlıyorum), çalışıyor. SSD de öyle tabii. Ben 2TB 870 EVO kullandım, sorun yaşamadım. Bu arada belirteyim, PS4'ler SATA II desteklerken PS4 Pro SATA III destekliyor. Bence Pro'da bile performans farkı çok azken PS4'lere SSD yükseltmesinin gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Yani termal macun yenilemesi ve 1TB HDD yeterli olacaktır diyorsunuz.
 
Yani termal macun yenilemesi ve 1TB HDD yeterli olacaktır diyorsunuz.

Bence evet, ya da çok isterseniz daha yüksek kapasiteli 2,5" bir HDD alıp onu takabilirsiniz. Aynı zamanda harici HDD ile de destekleme yapabilirsiniz, performans aynı oluyor içindekiyle.
 
Benim aklıma takılan şey bu cihazın işlemcisi ekran kartı bi bakıma ihtiyaç duyuyormu.termal macun degisimi gerekiyormu.şuan almayı düşünüyorum ama bu sorular baya kafamı kurcalıyor.
 
Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere PlayStation 4 2023 yılında alınır mı? Sorusunun detaylı cevabını vermeye ve kendi deneyimimi aktarmaya çalışacağım.

Sistem ve performans:
İlk olarak performans konusuna deyineceğim. PS4 oyun oynamak için gayet yeterli bir konsol olarak karşımıza çıkıyor. Tabii sistem olarak 2013 yılında üretildiği için yeni çıkan oyunlar ve bazı oyunlarda kasma donma veya çökme gibi sorunlar yaşatabiliyor fakat genel baktığımızda gayet yeterli bir konsoldur. Konsol 500GB ve 1TB seçeneklerine sahip. Benim tavsiyem malum artan oyun boyutları nedeniyle 1TB versiyonunu almanız yönünde.

Oyunlar:
Biliyorsunuz ki PS4'e hala yeni oyunlar çıkıyor, yeni oyunlar çıkmasa bile yine de mükemmel zenginlikte bir oyun kütüphanesine sahip. Kısaca artık oyun gelmese bile fazlasıyla oynayacak oyuna sahip olabilirsiniz.

Destek:
PlayStation 4 117.2 milyon adet sattı yani bu demek oluyor ki Sony PS4 konsolunu o kadar çabuk kestirip atmaz. 2025 en geç desteğinin sonlanacağı tarih olarak gözüküyor fakat yine de spor oyunları ve bağımsız yapımlar gelmeye devam edecektir. Aynı şekilde mağaza desteği de uzun zaman devam edecek gibi gözüküyor.

Fiyat:
Şu anda döviz kuru vergiler vs etkenler dolayısıyla fiyatı yüksek olsa da 2. el pazarında uygun görünüyor fakat yine de 2. el güvendiğiniz birinden satın almanızı öneriyorum zira 2. el pazarında çok sayıda dolandırıcı mevcut.

Kendi deneyimim:
Konsol gerçekten güzel grafikli oyunlara sahip bu demek oluyor ki yeni nesil oyun severleri mutlu edebilir, arayüzü de gayet hoş ve kişiselleştirmelere açık. Ben 500 GB versiyonunu aldım. Çoğu zaman 500GB versiyonu yetse bile GTA 5 gibi oyunlar fazlasıyla ağır olduğu için birkaç oyununuzu feda etmek zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca PS App uygulamasını PS4 konsolunda aktif kullanabiliyorsunuz. PS Plus extra servisi ile de yeterli derece de konsolun tadını çıkarabilirsiniz. Gerek oyunlar gerek Online servisler açısından PS Plus extra Deluxe'e oranla daha yeterli ve daha bütçe dostu oluyor.

Peki 2023 yılında PS4 konsolu alınır mı?
Devam eden oyun ve sistem desteği, bütçe dostu servisleri, yüksek grafikli oyunları oynatabilme kapasitesi ve kişiselleştirilebilen arayüzü ile bilgisayar ve PS5'e göre daha bütçe dostu bir seçenek olabilir fakat benim tavsiyem 1TB fat veya Slim versiyonunu almanız yönünde çünkü Pro versiyonları PS5 ile aynı fiyata ulaşmış durumda. Sonuç olarak PS4 konsolu günümüzde hala aktif ve keyifli bir kullanım sunabilir. 2023 yılında PS4 konsolunu gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.

Hocam PS4 Slim kullanıyorum gayet memnunum 512 GB almıştım 2-3 sene önce İstanbul'dan 2. el kasma donma sorunu görmedim aldığımdan beri 2-3 defa gördüm Bannerlord GTA 5 RDR2 gibi oyunları rahatlıkla oynanabilir bence hâlâ alınabilir bir konsol.
 
Hocam PS4 Slim kullanıyorum gayet memnunum 512 GB almıştım 2-3 sene önce İstanbul'dan 2. el kasma donma sorunu görmedim aldığımdan beri 2-3 defa gördüm Bannerlord GTA 5 RDR2 gibi oyunları rahatlıkla oynanabilir bence hâlâ alınabilir bir konsol.

Bende gayet memnunum hocam hala, çok acil bir durum olmadıkça PS5 almayı düşünmüyorum ki zaten TR şartlarında düşünemem 😄.
 
Önceden yazdıklarıma ekleme yapayım. PS5 var elimde. İçine bir de 1TB 980 Pro SSD ekledim. Yine de ta zamanında PS4 Pro'ma kullandığım harici HDD'yi de taktım PS4 oyunları için, canavar gibi çalışıyor. Oyunlar tabii daha yavaş açılıyor ama oynarken fps düşüşü görmüyorum.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı