Kardeşim git bir bilgisayarcıya abi ben PC toplayacağım de. Oyunları da kafana takma Epic Games çok güzel oyunları ücretsiz bir şekilde süreli olarak oynama imkanı sunuyor. Hem PC'de de Xbox Game Pass var. Bir de crack yükleyebilirsin offline story mode olan oyunları.
Bütçeyi 4000 civarına çekebiliyorsanız Series S en iyisi olacaktır bence 1080p için. Hem yeni nesil hem Xbox game pass var. Özel oyunu olmaması eksi yanı.
Bence konsolda şu an 7-8 bine çıkılmayacaksa en mantıklısı Xbox Series S ve yanına Game Pass aboneliği. PlayStation'ın mantıklı olduğu kısım özel oyunları alıp, fazla oyun almayıp, elinizdeki oyunları uzun süre oynamaktır.
Diğer taraftan bilgisayarda konsoldan farklı olarak internet kullanımı (daha akıcı), ofis işleri, oyunlara mod kurmak ve oyun fiyatlarının konsollardan ucuz olması gibi avantajlar var.
Sonuç olarak, elinizde idare edecek bir bilgisayarınız varsa ve fazla bütçe ayırmayacaksanız Series S ve Game Pass mantklı geliyor.
Benim sana tavsiyem, bilgisayarlardan şaşma kardeşim. Ya bilgisayarım var bir PS4 alalım dedik. Fiyatlar 3100TL aşağı yok. PS4 almak yerine kendime bir calitte oyuncu koltuğu bir Rampage kulaklık bir Razer mouse pad seçtim ama ne desem şaşırırsınız. Onca seçtiklerimin toplam fiyatı 2.400 TL küsuratlı. Bence bilgisayardan şaşmayın derim.
Series S yeni nesil konsollardan biri. 2020 sonuna doğru çıktı. Daha önünde çok uzun zaman var. One X ise eski nesil bir konsol. Desteği Series S'ten daha erken bitecektir. PS4 alınabilir belki özel oyunları için fakat eğer 4000 civarına çıkabilecekseniz sakın One X almayın Series S daha mantıklı.
PC'de de öyle. 7bine PC alsam yine oyunlara para vermek zorunda kalacağım. Ayrıca konsol oyunlarında ciddi indirimler oluyor o indirimleri yakalayabilirim. Özellikle Xbox Game Pass gibi. Tabii ben de isterdim PC alabilmeyi ama işte ekonomi
Crack güvenli olmuyor. Ayrıca oyun geliştiricilerine saygısızlık olur bu. Adamlar yıllarca uğraşıp milyonlarca dolar harcayıp oyun yapıyorlar sonra elemanın teki oyununu crack oynuyor.