PlayStation 5 alınmalı mı?

Konsol mu ? PC mi ?

• Konsol

Oy: 20 23,0%
  • Bilgisayar

Oy: 67 77,0%

• Oy verenlerin toplamı
    87
Senin kullanma amacına bağlı olarak değişir. Eğer internette çok takılırım serbest olayım falan diyorsan bilgisayar al. Ama yok ben çalışan insanım vaktim az, eve gelince ayarla, grafikle, FPS ile uğraşmadan 1-2 saat oyun oynamak istiyorum diyorsan konsol al. Özellikle vakit sıkıntısı olup da oyun oynamak isteyenler için bilgisayar biraz sıkıntılı gibi. Çünkü şu siteye bakayım, şunlara da bakayım falan derken hiç oyun oynayamadan zaman geçiveriyor. Bu bakımdan konsollar daha avantajlı geliyor bana.

PS5 Türkiye'ye 8000tl çivarı gelecek muhtemlen. Vergileri çok yüksek. Buda sizin bütçenizi fazlasıyla aşacaktır. PS mantığı oyunlardan para kazanmaktır. Bu da doğal olarak oyun fiyatlarının yüksek olmasını sağlıyor. PC terciği sizin bütçenize daha uygun.

Fakat PC alırsam sürekli upgrade yapmak zorunda kalacağım ve beni bu kadar uzun süre götüremeyecek. Ayrıca unutulmamalı ki Monitör gibi çevre birimlerim yok. Bunlarda hep ek masraf.
Bak onu eklemeyi de unuttum. Bilgisayarlarda online FPS oyunlarında artık fazla rekabet kalmadı. Yok 144 Hz, yok 240 Hz, yok 1 MS tepkime süresi derken sürekli ekipman yenilemen gerekebiliyor. Ama konsollarda öyle bir sorun yok. Hile mevzusuna hiç girmiyorum bile.

Çıkar çıkmaz al. Zaman geçtikçe zamlanacak çünkü. Baktın sıkıldın satıp kendine güzel bir PC toplarsın. PS pazarı her daim canlıdır. Zam geleceğinden hemen hemen aldığın fiyattan satabileceksin.

Ki ben sıkılacağını düşünmüyorum zira PS'ler şarap gibidir. Spiderman oyunu bile PS4 kaç yıllık iken çıktı baksana.

Almış olduğum cihazı 7 sene gibi uzun bir dönem kullanmak istiyorum.
Değerli MertcanBabiss, öncelikle gelişen teknoloji hızı sizin bahsettiğiniz gibi çok uzun yıllar aynı verimle kullanabileceğiniz cihazlar için çok hızlı. Oyun sektörü de değişime hızla adapte oluyor ki RT teknolojisi çıkalı taze olmasına rağmen RTX kartlar bile RT için geride kaldı. PS5'te de RT teknolojisi olması bekleniyor ancak konsollar sanılanın aksine PC piyasası ile yarışamayacak konumda. Atıyorum Ps5 aldın. 4K 60fps verse ne olacak.Monitörün veya televizyonun o seviyede olmadıkça.Kaldı ki son vergilerle PC'ye inanılmaz fiyat farkı atacak bir konsoldan bahsediyoruz. Aynı fiyata 2K 144Fps alacağın PC sistemi dururken 7 yıl kullanacağım diye PS5 alınmaz. Upgrade yapsan yapamazsın elinde fahiş fiyatlı oyunları ile gelecek nur topu gibi bir konsolun olur. Diğer taraftan PS konsol fanları dahi konsoldan uzaklaşmaya başladı. Sebebini de artan oyun fiyatları ve ciddi rekabetçi oyunların gelmemesi olarak gösterebiliriz. PS konsollara özgü birçok oyunun PC'ye çıkması ile PS fanları ayrı bir hayal kırıklığı yaşadılar. Pc tarafında da en azından upgrade edebilme şansın olduğunu düşündüğüm için tarafım PC olur. Ama Satsan satılmaz alsan alınmaz.Neresini tutsan elinde kalır bir durum.
Hile mevzusuna hiç girmiyorum bile.
Hile konusu cep telefonu da dahil tüm platformlarda kullanılıyor. Bence konsolda yok hepsinde var gibi hikayeler pek inandırıcı değil.

Alınmaz. PC alınır. Çoğu oyun PC için yapılıyor. Konsollar ölüyor artık. Birkaç oyun için alınmaz yani. Daha iyileri PC'de var zaten. FPS stretaji oynayamazsın konsolda. Ve oyunları çok pahalı.

Hiçbir bilgiye sahip değilsin kusura bakma ama çünkü oyunlar neredeyse hep konsola çıkar sonra PC versiyonlarına çevrilir lakin bağımsız stüdyolar çok fazla sayıda ve PC'ye çıkarması daha kolay olduğu için daha fazlaymış gibi geliyor bize ama konsol büyük bir platform

10 tane oyun alsan 400'den zaten 4 bin TL. Artı FPS veya Strateji oynayamazsın. PS5 için de iyi bir TV gerekiyor.

Hala indirimleri beklemeyip 400'e oyun alan kaldı mı ya? Allah için şöyle konuşmayın, lütfen. Daha adamlar geçen NBA 2K20'yi 22 lira yaptı. İsteseniz 150'ye falan oyun alabilirsiniz. Ama yok işte anlamak istemiyorsunuz gibi geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…