PlayStation 5 için 2K 144Hz monitör önerisi

Bütçe
4000

Egecan

Kilopat
Yer
Sinop
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba, konu başlığına baktığınızda 2K monitör istemem garip gelmiş olabilir. PlayStation 5'te henüz 2K çözünürlük desteği yok. Fakat bazı 2K monitörlerde ya 1080p de 144Hz kullanmamıza izin veriyor ya da 4K ya upscale yapıp 60Hz tazeleme seçeneği sunuyor. Bende ileriye dönük olsun diye 27 inç monitör bakıyordum. Tavsiyeniz nedir? Bütçe belirtmedim iyi bir ürün almak istiyorum.

Herkese merhaba, konu başlığına baktığınızda 2K monitör istemem garip gelmiş olabilir. PlayStation 5'te henüz 2K çözünürlük desteği yok. Fakat bazı 2K monitörlerde ya 1080p de 144Hz kullanmamıza izin veriyor ya da 4K ya upscale yapıp 60Hz tazeleme seçeneği sunuyor. Bende ileriye dönük olsun diye 27 inç monitör bakıyordum. Tavsiyeniz nedir? Bütçe belirtmedim iyi bir ürün almak istiyorum.
Alabileceğin tek monitör MSI. Konsol modu olan tek monitör, diğer monitörler 1080p’den upscale ediyor. Msi upscale etmiyor. Girişi 4k algılayıp, konsol için 4k’dan downscale ediyor.

MSI Optix MAG274QRF-QD​

Alabileceğin tek monitör MSI. Konsol modu olan tek monitör, diğer monitörler 1080P'den upscale ediyor. MSI upscale etmiyor. Girişi 4K algılayıp, konsol için 4K'dan downscale ediyor.

MSI Optix MAG274QRF-QD​

Girişi 4K algılayıp downscale veren başka monitörler de varmış: LG GL850-B ile Samsung Odyssey G7 serisi diye yabancı forumlarda bahsedilmiş. Sizin modelde dahil 3 tane seçenek çıktı. Hangisi alınmalıdır?
1440p çözünürlük ve IPS panel.

Maalesef PS5 için uyumsuzmuş, ViewSonic yetkilileri XG270 serisini yönlendirdiler beni.

Gigabyte güzel fakat PS5 için desteğinin çıkmadığını belirttiler, LG sepetimde, ASUS'ta ise TUF serisine ısınamayan birisiyim.

Girişi 4K algılayıp downscale veren başka monitörler de varmış: LG GL850-B ile Samsung Odyssey G7 serisi diye yabancı forumlarda bahsedilmiş. Sizin modelde dahil 3 tane seçenek çıktı. Hangisi alınmalıdır?

Maalesef PS5 için uyumsuzmuş, ViewSonic yetkilileri XG270 serisini yönlendirdiler beni.

Gigabyte güzel fakat PS5 için desteğinin çıkmadığını belirttiler, LG sepetimde, ASUS'ta ise TUF serisine ısınamayan birisiyim.
LG'de benim monitörümde öyle bir konsol modu yok. MSI'da ayrıca öyle bir konsol modu var. Bilemedim.

LG'de benim monitörümde öyle bir konsol modu yok. MSI'da ayrıca öyle bir konsol modu var. Bilemedim.

Konsol modu olayı sadece yazılmsal bir isim. Sony yaptığı açıklamada 4K görüntü kırpıp gerçek 2K ya yansıtan modelleri açıkladı. Bende onların üzerinden karar vermeye çalışıyorum. Gönlümden geçen Samsung Odyssey G7 olsa da, sunduğu 240Hz özelliğini kullanmayacak olmam nedeniyle parayı çöpe atmış gibi hissettiriyor, MSI modelinde ise HDR yoksunluğu, kontrast değerinin kötü olması ve aşırı doygunluk sorunu sebeplerinden dolayı alınması önerilmedi.

Konsol modu olayı sadece yazılmsal bir isim. Sony yaptığı açıklamada 4K görüntü kırpıp gerçek 2K ya yansıtan modelleri açıkladı. Bende onların üzerinden karar vermeye çalışıyorum. Gönlümden geçen Samsung Odyssey G7 olsa da, sunduğu 240Hz özelliğini kullanmayacak olmam nedeniyle parayı çöpe atmış gibi hissettiriyor, MSI modelinde ise HDR yoksunluğu, kontrast değerinin kötü olması ve aşırı doygunluk sorunu sebeplerinden dolayı alınması önerilmedi.
HDR 10.000 ₺ üzerindeki modellere çıkmadığınız sürece sadece eklenmmiş bir özellik. Büyük bir şey katmıyor. Kontrast değeri IPS panellerde 1000:1 oluyor genelde yapacak bir şey yok. Ama yine de VA panelden çok çok şyi bence. İki gün önce LG aldım 144 HZ IPS eve kontrast oranı VA gibi değil ama muhteşem yine de. HDR10 var bir güzelliği yok bence.
G7 de güzel bir monitör bence. Fiyatı gazla 6000₺’ye çıkacak olsam bin tl daha verip 4K 144HZ IPS alırım.

HDR 10.000 ₺ üzerindeki modellere çıkmadığınız sürece sadece eklenmmiş bir özellik. Büyük bir şey katmıyor. Kontrast değeri IPS panellerde 1000:1 oluyor genelde yapacak bir şey yok. Ama yine de VA panelden çok çok şyi bence. İki gün önce LG aldım 144 Hz IPS eve kontrast oranı VA gibi değil ama muhteşem yine de. HDR10 var bir güzelliği yok bence.
G7 de güzel bir monitör bence. Fiyatı gazla 6000₺'ye çıkacak olsam bin TL daha verip 4K 144Hz IPS alırım.

GL850-B modeli mi mevcut sizde? Memnun iseniz ne kadardan alınmalıdır?

Merhaba, 2.1 destekli çok fazla monitör yok bunlara bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı