PlayStation 5 için televizyon önerisi

Sıla İğneli

Femtopat
Herkese merhaba, PS5 kullanıyorum ve odama yeni televizyon almak istiyorum. Odamda oynayacağım için televizyonun çok büyük olmasına gerek yok 50 veya 55 ekran yeterli olur diye düşünüyorum. Bütçem de 30 35k civarı belki 40 o bulabiliriz. En iyi şekilde calisıcak en iyi FPS'i verecek bir televizyon bulabilir miyiz acaba teşekkürler.

Hocam işte en iyi ayarda oynatabilecek bir televizyon lazım. Pek bilgim yok televizyon hakkında.

Bu televizyonun şu anda 75" olan versiyonunu kullanıyorum. PS5'in tüm özelliklerinden faydalanıyor diyebilirim. Sadece 2K 120Hz çıkış verebiliyor tek eksisi bu ama PS5 zaten 4K 120Hz çıkış verdiğinde de 4KDE oynatamıyor zaten genelde 1080P-2K arasına düşüyor o yüzden eksi sayılmaz. Daha uygun fiyatlara da bulunabilir örnek olarak attım linki düşünebilirsiniz.

Herkese merhaba, PS5 kullanıyorum ve odama yeni televizyon almak istiyorum. Odamda oynayacağım için televizyonun çok büyük olmasına gerek yok 50 veya 55 ekran yeterli olur diye düşünüyorum. Bütçem de 30 35k civarı belki 40 o bulabiliriz. En iyi şekilde calisıcak en iyi FPS'i verecek bir televizyon bulabilir miyiz acaba teşekkürler.

4K 120 Hz vermeyen TV'leri direkt ele. 4K 60 Hz TV'de kasan oyun 4K 120 Hz TV'de VRR sayesinde kasmadan çok çok daha akıcı oynatıyor. Bunu bir yerden okudum veya dinlemedim. Direkt kendim deneyimledim.

Bu televizyonun şu anda 75" olan versiyonunu kullanıyorum. PS5'in tüm özelliklerinden faydalanıyor diyebilirim. Sadece 2K 120Hz çıkış verebiliyor tek eksisi bu ama PS5 zaten 4K 120Hz çıkış verdiğinde de 4KDE oynatamıyor zaten genelde 1080P-2K arasına düşüyor o yüzden eksi sayılmaz. Daha uygun fiyatlara da bulunabilir örnek olarak attım linki düşünebilirsiniz.
Peki bu markadan genel olarak memnun musunuz. Malum Türkiye için daha yeni sayılır. Sizce eksikleri neler ps5 dışında deneyimlediyseniz.

4K 120 Hz vermeyen TV'leri direkt ele. 4K 60 Hz TV'de kasan oyun 4K 120 Hz TV'de VRR sayesinde kasmadan çok çok daha akıcı oynatıyor. Bunu bir yerden okudum veya dinlemedim. Direkt kendim deneyimledim.
Hocam peki marka olarak ne önerirsiniz. Bir çok 4k 120hz TV var. Qled mi oled mi almalıyım bir de.

Sadece 2K 120Hz çıkış verebiliyor tek eksisi bu ama PS5 zaten 4K 120Hz çıkış verdiğinde de 4KDE oynatamıyor zaten genelde 1080P-2K arasına düşüyor o yüzden eksi sayılmaz.

PS5 dinamik 4K veya native 4K oynatıyor. PS5'in bütün gücünü kullanmak için 4K televziyonun olması daha iyi. Ayrıca 4K ve 2K arasında güzel bir fark var.

Samsung 4K, 120Hz, vrr, HDR 10 destekli bir televizyon alın geçin.

PS5 dinamik 4K veya native 4K oynatıyor. PS5'in bütün gücünü kullanmak için 4K televziyonun olması daha iyi. Ayrıca 4K ve 2K arasında güzel bir fark var.

Samsung 4K, 120Hz, vrr, HDR 10 destekli bir televizyon alın geçin.

Hocam biliyorum dinamik 4K ve native 4K olayı hikayeli oyunlarda geçerli. Elbette 4K 120Hz çıkışı olması daha iyi ama fiyat da o yönde artıyor. Demem o ki 4K 120Hz çıkış aldığınızda 4K 120FPS oyun oynayamıyorsunuz PS5'te zaten. Çözünürlük sahneden sahneye değişmekle birlikte FPS oyunlarında 1080P'ye kadar düşüyor genelde de 1080 ile 2K arasında değişiyor. Bunu araştırabilirsiniz testlere göre konuşuyorum örneğin Cold War, Fortnite. Cihaz native 4K 120FPS veya dinamik 4K 120FPS için yeterli değil. Ben konu sahibi arkadaşa nacizade öneride bulundum tek eksisi o ve bu bir eksi değil tam olarak diye belirttim önerdiğim TV VRR desteğine kadar PS5 için optimize bir TV. Ayrıca attığım TV 4K zaten.

Peki bu markadan genel olarak memnun musunuz? Malum Türkiye için daha yeni sayılır. Sizce eksikleri neler PS5 dışında deneyimlediyseniz.

Hocam bende LG OLED vardı o da 55" idi sonra yanık oluştu uğraştırdı 2. kez tekrarlanınca satıp büyük ekran F/P QLED bunu aldım. PS5 için VRR desteği de mevcut üstte söylememişim. Oyun dışında parlaklık değeri bence bir tık yüksek olabilirdi. TCL markasına güvenebilirsiniz Bilkom güvencesiyle gelen bir marka. OLED'den sonra inanın çok fark hissedemedim desem yeridir. OLED'lerin renkleri daha iyi ama bende olduğu gibi şanssızlık yaşarsanız üzer.

Son düzenleme:
Hocam biliyorum dinamik 4K ve native 4K olayı hikayeli oyunlarda geçerli. Elbette 4K 120Hz çıkışı olması daha iyi ama fiyat da o yönde artıyor. Demem o ki 4K 120Hz çıkış aldığınızda 4K 120FPS oyun oynayamıyorsunuz PS5'te zaten. Çözünürlük sahneden sahneye değişmekle birlikte FPS oyunlarında 1080P'ye kadar düşüyor genelde de 1080 ile 2K arasında değişiyor. Bunu araştırabilirsiniz testlere göre konuşuyorum örneğin Cold War, Fortnite. Cihaz native 4K 120FPS veya dinamik 4K 120FPS için yeterli değil. Ben konu sahibi arkadaşa nacizade öneride bulundum tek eksisi o ve bu bir eksi değil tam olarak diye belirttim önerdiğim TV vrr desteğine kadar PS5 için optimize bir TV. Ayrıca attığım TV 4K zaten.

Anladım. 120FPS olayı zaten 1080P'de Fortnite, CoD gibi oyunlarda var fakat hikayeli oyunlarda vrr + performans modu dinamik 4K. Mesela ben şu an 4K TV'de TLOU part 2 Remastered oynuyorum, dinamik 4K + 80~120 arası FPS alıyorum. Binalarda 120, açık dünyada genelde 90 FPS oluyor. Attığınız TV alınabilir o zaman, o bütçede iyi olabilir. Bu arada 1080p TV ile 4K TV arasında müthiş bir fark var. Fortnite'de 1080p televizyonda 1080p 120FPS oynamak ile 4K TV'de upscaled 1080p 120FPS oynamak çok ama çok farklı.

Son düzenleme:
Bu arada 1080p TV ile 4K TV arasında müthiş bir fark var. Fortnite'de 1080p televizyonda 1080p 120FPS oynamak ile 4K TV'de upscaled 1080p 120FPS oynamak çok ama çok farklı.

Herhalde hocam matematik yalan söylemez :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı