PlayStation 5 ithalatçı garantili mi yoksa Eurasia garantili mi?

FortmanForever

Centipat
Katılım
11 Aralık 2022
Mesajlar
775
Makaleler
1
Çözümler
5
Konu basit. PlayStation 5 almayı düşünüyorum (kesin değil) ve ithalatçı garantili ile Eurasia garantili arasında kaldım. Arada 3-4 bin TL'lik bir fiyat farkı var. Şahsen paraya kıyıp Eurasia garantili almayı düşünüyorum ama size de fikirlerinizi bir sorayım dedim. Sizce hangisi alınmalı? Neden?
 
Ben PS4 aldığımda ithalatçı almıştım eurasia çok daha iyidir ama 4 bin TL gibi bir farka değmez bence. Zamanında 3500 liraya Eurasia garantili vardı ben 2700 müydü öyle bir şeydi ithalatçı almıştım. Bence tamamen senlik bir durum. Bana göre bir cihaz garantilik bir duruma düşerse o cihazın benim için pek değeri kalmaz. Yani Eurasia garantili olsaydı bile garantiye verirken üzülürek verir alırken de üzülürdüm. Sonuçta 0 aldığım cihazın parçası değişiyor :D
 
Ben PS4 aldığımda ithalatçı almıştım Eurasia çok daha iyidir ama 4 bin TL gibi bir farka değmez bence. Zamanında 3500 liraya Eurasia garantili vardı ben 2700 müydü öyle bir şeydi ithalatçı almıştım. Bence tamamen senlik bir durum. Bana göre bir cihaz garantilik bir duruma düşerse o cihazın benim için pek değeri kalmaz. Yani Eurasia garantili olsaydı bile garantiye verirken üzülürek verir alırken de üzülürdüm. Sonuçta 0 aldığım cihazın parçası değişiyor :D

Kötü bir ithalatçıya denk gelmekten korkuyorum hocam. Açıkçası rahatlamak için alacağım bir cihazın beni uğraştırmasını hiç istemiyorum.
 
Şöyle söyliyeyim, dediğiniz gibi satıcı önem teşkil ediyor. Ben her konsolu satın almış olan biriyim ve hepsini de kendi şehrimde tanıdığım bildiğim yerden satın aldım. Her sorunumda da tam yardım aldım. İnternet üzerinden alacaksanız da satıcıyı iyi araştırın derim. Bilkomla ilk anlaşma olduğunda Eurasia garantili ps5 ler epey pahalı çıkış yaptı, 10 bin ve daha fazla fark vardı, fakat gördüğüm kadarıyla onlar da anlamış olacak ki fiyat farkını düşürmüşler. 3-4 bin Eurasia garantili almak için makul. Eğer dediğim gibi sağlam bir satıcınız yok ise.
 
Şöyle söyleyeyim, dediğiniz gibi satıcı önem teşkil ediyor. Ben her konsolu satın almış olan biriyim ve hepsini de kendi şehrimde tanıdığım bildiğim yerden satın aldım. Her sorunumda da tam yardım aldım. İnternet üzerinden alacaksanız da satıcıyı iyi araştırın derim. Bilkomla ilk anlaşma olduğunda Eurasia garantili PS5'ler epey pahalı çıkış yaptı, 10 bin ve daha fazla fark vardı, fakat gördüğüm kadarıyla onlar da anlamış olacak ki fiyat farkını düşürmüşler. 3-4 bin Eurasia garantili almak için makul. Eğer dediğim gibi sağlam bir satıcınız yok ise.

Hayatımda daha önce hiç konsol almadım hocam. Tandığım yer vb. de yok.
 
Hayatımda daha önce hiç konsol almadım hocam. Tandığım yer vb. de yok.
Yani araştırarak bakabilirsiniz oturduğunuz şehirde de illa ki iyi yerler vardır gidip kendiniz görüşüp konuşup fikir sahibi olabilirsiniz. Ama dediğim gibi şuan fiyat farkları kapanmış ve makul durumda. İçinize sinmezse Eurasia garantili almak daha makul.
 
Şöyle diyeyim 3-4 bin TL fark varsa net olarak Bilkom garantili almalısınız. Bugün PS5 fiyatları internette 19500'den kapak açıyor ithalatçılarla. Resmi garantili olanların dijitali 25K, disklisi 28K. Aradaki farka bana göre gerek yok konsol zaten sorun çıkarmıyor milyonda 1 ihtimal. Tek çıksa çıksa DualSense drift sorunu verebilir ama onun da sorun verme olayı gitgide azaltıldı. Kafanızın rahat olması adına garantili de düşünülebilir veya o farka ithalatçı alınıp ekstra 1 kol ve 1 oyun da alınabilir ben olsam ithalatçı alırdım dediğim gibi çok gereği yok.
Resmi garantili olanlara pahalı diyenlere aldırmayın garantili alacaksanız da. 2021 Şubat ayında PS5 ülkemize garantili olarak dijital sürüm 6K, diskli sürüm 7, 5K TL olarak satışa sunulmuştu ve Euro 7 TL idi. Konsollar dolarla değil Euro ile geliyor bu arada o günden bugüne de KDV dışında vergi artmadı. Bugün Euro 35TL Dijital sürüm 25K diskli 28K. Yani baktığınızda anormal pahalılık yok o dönemle oranladığınızda aynı fiyat çekilmiş resmi garantilinin de fiyatını bu yüzden iyi buluyorum kazıklanmıyorsunuz yani :)
 
Hocalarım bir sorum daha olacak da Eurasia garantili alsam Bilkom mu bakar? Bir YouTuber Eurasia garantisi Türkiye'de yok dedi de.

Bilkom distribütör'ü Sony'nin. Sony TR yerine onlar bakıyor. Daha yeni garantili ürünler stoka geldiği için cihazı bozulup da garantiye vereni görmedim ben. Şu anlık net bir şey demek zor onun için bu yüzden nasıl ilgilendikleriyle ilgili. Eurasia garantisi Sony bizden çekildiği için artık yok. Benim tahminim aynı şekilde Bilkom da bir sıkıntı olduğunda yenisini gönderecektir yani onlar bakacaktır.
 

Geri
Yukarı