PlayStation 5 mi, Xbox Series X mi?

fvhd

Picopat
Merhaba arkadaşlar. Hem GTA 6 için hem de PC'den sıkıldığım için yılbaşına doğru bir konsol alma kararı aldım ve en sonki konsolum PS3 olduğu için yardımınıza ve bazı bilgilere ihtiyacım var.

Not: Oyunları abonelik sistemiyle oynamayı planlıyorum ama oyunu çok seversem veya gerekirse CD veya dijital sürüm alabilirim.

1. PS5, PS5 Slim, PS5 Pro arasındaki farklar nedir? Ve arasındaki fiyat farkı fiyatını hak ediyor mu?
2. Xbox Series X denklik olarak hangi PS5 modeline denk olabilir?
3. Game Pass veya PS Plus aldığım zaman abonelik süresince oyunları istediğim gibi oynayabiliyor muyum?
4. Fiyat olarak hangi abonelik daha mantıklı (PS özel oyunları içine katmazsak)?
5. Konsolu sahibinden veya Kıbrıs'tan almayı düşünüyorum, alırken dikkat etmem gereken şeyler neler?
6. PS 6 veya Xbox'ın bir sonraki konsolunu beklemeli miyim?
7. Ve son olarak benim durumumda olsaydınız hangi konsol tercihiniz olurdu ve neden?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

1-PS5 Pro'da 8K ve 120fps oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. PS5 de 120fps oynayabilirsiniz (evet fps olarak fark yok). Ayrıca PS5 Pro da ki GPU Slimin 3 katı. PS5 Pro da 2Tb, Slim de ise 1Tb depolama var (bu ikisini yanlış bilmiyorsam böyle yani). PS5 Pro da her iki konsola göre de Grafik bellek kullanımı daha iyi çalışır.

2-Xbox Series X bence PS5 Proya denk.

3- Game Pass için bilmiyorum ama PS Plusta üyelikte bulunduğun sürece üyelik ile alınan oyunları alıp oynayabiliyorsun üyelik bitene kadar.

4-Fiyat olarak Xbox Game Pass bence daha mantıklı. PS Plus battı da batıyor gidiyor resmen.

5- (bunun hakkında yorum yapamayacağım)

6-PS6 yakın bir zamanda çıkacak fakat PS5 hala vakti var hem de fazlasıyla var. Yani tamamen sana kalmış bir durum.

7-Ben yerinizde olsam PS5 Pro seçerdim çünkü Playstation genel olarak seviyorum. Fakat Tarafsız olarak bakacaksak Eğer dolu dolu oyun oynamak istiyorsan Xbox Series X daha mantıklı. Ayrıca PS de online oynamak için üyelik şartı var fakat Xbox da bildiğim kadarıyla online oynamak için üyelik şartı yok.

Merhaba arkadaşlar. Hem GTA 6 için hem de PC'den sıkıldığım için yılbaşına doğru bir konsol alma kararı aldım ve en sonki konsolum PS3 olduğu için yardımınıza ve bazı bilgilere ihtiyacım var.

Not: Oyunları abonelik sistemiyle oynamayı planlıyorum ama oyunu çok seversem veya gerekirse CD veya dijital sürüm alabilirim.

1. PS5, PS5 Slim, PS5 Pro arasındaki farklar nedir? Ve arasındaki fiyat farkı fiyatını hak ediyor mu?
3. game Pass veya PS Plus aldığım zaman abonelik süresince oyunları istediğim gibi oynayabiliyor muyum?
4. fiyat olarak hangi abonelik daha mantıklı (PS özel oyunları içine katmazsak)?
5. konsolu sahibinden veya Kıbrıs'tan almayı düşünüyorum, alırken dikkat etmem gereken şeyler neler?
7. ve son olarak benim durumumda olsaydınız hangi konsol tercihiniz olurdu ve neden?

Series X ve PS5 güç olarak aynı, Series X çok hafif daha güçlü diye biliyorum teknik anlamda. Abonelik bittiği zaman oynayamazsın. Xbox'a zam geldi ancak halen mantıklı bir seçenek. Kıbrıs'ta yaşıyorum, fiyatlar çok düşük değil aynı sayılır aslında. Daha 3 sene falan var teni konsola. Beklemeyin. Ben Xbox daha çok sevdiğim için Xbox alırdım ancak özel oyunları oynamadıysanız PS5 daha iyi olur.

3. game Pass veya PS Plus aldığım zaman abonelik süresince oyunları istediğim gibi oynayabiliyor muyum?
4. fiyat olarak hangi abonelik daha mantıklı (PS özel oyunları içine katmazsak)?
5. konsolu sahibinden veya Kıbrıs'tan almayı düşünüyorum, alırken dikkat etmem gereken şeyler neler?
7. ve son olarak benim durumumda olsaydınız hangi konsol tercihiniz olurdu ve neden?

Hocam yazdığınız sorular hakkında bir bilgim yok ama genel olarak baktığınızda yani PS5 mi yoksa Xbox mi derseniz kesinlikle PS5.

Ki eminim birçok kişide PS5 diyecektir.

Abonelik sistemi olarak da PS5'in aboneliği her türlü daha iyi içinde inanılmaz fazla AAA oyun barındırıyor Xbox'a göre daha iyi bu konuda.

PS5 düz modeli büyük VA kalın Slim modeli olan da daha küçük ve ince güç olarak aynılar düz yerine Slim almak daha mantıklı Pro modeli onlara nazaran daha güçlü bir versiyon Xbox Series X düz ve Slim'le denktir Pro modeli daha güçlü Xbox Series X'den game Pass ve PS Plus da belirli oyunlar var onlar Pass'dan kaldırılmadığı sürece ikisinde de istediğin gibi oynayabiliyorsun en sonki game Pass zammı gelmeden önce Xbox Game Pass çok iyiydi ama şimdi PS Plus daha mantıklı geliyor fiyatlarının neredeyse aynısı olması lazım Kıbrıs'dan alırsan güzel olur fiyatı daha ucuza geliyor Sahibinden'de ise bir bilgim yok faturaya ve garantisi olup olmadığına bakın eğer GTA 6'yı daha iyi oynamak istiyorsanız PS6 daha iyi olabilir Xbox içinde aynısı olabilir GTA 6 Xbox'a çıkacak gibi bir yazı hiç görmedim ama biraz araştırınız lütfen ben sizin yerinizde olsaydım Kıbrıs'dan PS5 Pro alırdım iyi günler ek olarak PS özel oyunları Xbox'da yok God of War gibi iyi günler.

PS5 düz modeli büyük VA kalın Slim modeli olan da daha küçük ve ince güç olarak aynılar düz yerine Slim almak daha mantıklı Pro modeli onlara nazaran daha güçlü bir versiyon Xbox Series X düz ve Slim'le denktir Pro modeli daha güçlü Xbox Series X'den game Pass ve PS Plus da belirli oyunlar var onlar Pass'dan kaldırılmadığı sürece ikisinde de istediğin gibi oynayabiliyorsun en sonki game Pass zammı gelmeden önce Xbox Game Pass çok iyiydi ama şimdi PS Plus daha mantıklı geliyor fiyatlarının neredeyse aynısı olması lazım Kıbrıs'dan alırsan güzel olur fiyatı daha ucuza geliyor Sahibinden'de ise bir bilgim yok faturaya ve garantisi olup olmadığına bakın eğer GTA 6'yı daha iyi oynamak istiyorsanız PS6 daha iyi olabilir Xbox içinde aynısı olabilir GTA 6 Xbox'a çıkacak gibi bir yazı hiç görmedim ama biraz araştırınız lütfen ben sizin yerinizde olsaydım Kıbrıs'dan PS5 Pro alırdım iyi günler ek olarak PS özel oyunları Xbox'da yok God of War gibi iyi günler.
Trailerda hem PS5 hem de Xbox ibaresi bulunuyor.

3. Game Pass veya PS Plus aldığım zaman abonelik süresince oyunları istediğim gibi oynayabiliyor muyum?
4. Fiyat olarak hangi abonelik daha mantıklı (PS özel oyunları içine katmazsak)?
5. Konsolu sahibinden veya Kıbrıs'tan almayı düşünüyorum, alırken dikkat etmem gereken şeyler neler?
7. Ve son olarak benim durumumda olsaydınız hangi konsol tercihiniz olurdu ve neden?

Bana göre PlayStation'ın exclusive oyunlar dışında pek bir avantajı yok güç ve performans konusunda da Xbox Series X öneririm. Abonelik konusunda Xbox daha avantajlıydı fakat zamlardan ötürü bir şey diyemiyorum maalesef.

Kusura bakmayın o zaman Xbox konusunda hiç böyle gönderi falan göremedim trailer dada dikkat etmemişim.
Sorun değil hocam, gözden kaçabilir.

Cevaplarınız için teşekkürler sanırım Xbox tercih edeceğim inşallah kola alışabilirim hayatımda hiç Xbox kolu kullanmadım.
Senelerdir birçoğumuz gibi PS koluna alışıktım, Xbox kolu deneyince daha rahat ve ergonomik olduğunu farkettim. O konuda endişeniz olmasın, zamanla alışırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı